NEA

Νέο ηλεκτροκίνητο ρεκόρ ταχύτητας από την Drayson Racing!

drayson team electric speed rekord under 1 tn (14)

Η Drayson Racing σημείωσε νέο ρεκόρ ταχύτητας με ηλεκτρικό αυτοκίνητο (με απόβαρο <1.000 kg) σημειώνοντας τελική ταχύτητα 328,603 km/h!

To παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατέχει πλέον η ομάδα Drayson Racing με ένα βελτιωμένο πρωτότυπο του Le Mans. Οδηγός ήταν ο Lord Paul Drayson, ένας γνωστός επιχειρηματίας στην Βρετανία περισσότερο γνωστός από την πολιτική του καριέρα και λιγότερο ως οδηγού αγώνων.

Όσον αφορά το τελευταίο, φυσικά το ρεκόρ που σημείωσε τον κάνει ιδιαίτερα γνωστό (και ας αφορά στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με απόβαρο κάτω του ενός τόνου) μιας και η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου και αναμένεται να πιστοποιηθεί από την FIA.

Το ρεκόρ πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές μέρες στο Yorkshire στην Βρετανία. Το πράσινο ηλεκτροκίνητο διαθέτει μπαταρίες λιθίου-φωσφόρου ιόντων της A123 χωρητικότητας 30 kWh. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι της Yasa και μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω μονοβάθμιου μειωτήρα.

Η συνολική ισχύς φτάνει τους 850 PS με αποτέλεσμα τo Lola Drayson B12/69 EV, όπως ονομάζεται, να επιταχύνει σε μόλις 3,0 sec για τα 0-96 km/h και σε 5,1 sec για τα 0-160 km/h. «Αξιοσημείωτο της επιτάχυνσης είναι πως το ρεκόρ επιτεύχθηκε σε διάδρομο ίσα που ξεπερνούσε το μισό μίλι» όπως είπε ο Lord Dayson.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!