NEA

«Respect» στην Porsche Cayenne!

Porsche-Cayenne-S-Diesel-2[4]

Η Cayenne εξακολουθεί να αποτελεί την πιο πετυχημένη εμπορικά Porsche σπάζοντας το φράγμα των 500.000 πωλήσεων στα 11 χρόνια κυκλοφορίας της…

500000th-Porsche-Cayenne-1[4]Αθώα ή ένοχη η Cayenne είναι ένα από τα πιο ένοχα αυτοκίνητα αυτή την περίοδο. Αλήθεια πόσες φορές θα έχετε ακούσει ή αναφέρει την έκφραση «πού πήγαν όλα τα καγιέν τώρα με την κρίση;» ή πόσο εριστική είναι η συνάντηση με ένα τέτοιο αυτοκίνητο στην Ελλάδα των εκατομμυρίων ανέργων; Βέβαια, στο Zuffenhausen δεν τους καίγεται καρφί με τα Cayenne να εγκαταλείπουν την χώρα μας διαθέσιμα σε τιμή ευκαιρίας σε άλλες αγορές (πως αλλάζουν οι καιροί…).

Ακόμη και αν έχουν περάσει 11 χρόνια, πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που ακόμη και σήμερα με την πομπώδη και μυώδη αισθητική του αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα για το οποίο πολλοί υποστηρίζουν πως αν δεν φορούσε τα σήματα και το DNA της Porsche θα πήγαινε… άπατο. Βέβαια, οι Γερμανοί τρίβουν τα χέρια τους αφού μόλις πρόσφατα η παραγωγή στο εργοστάσιο Leipzig  -προσέξτε, μιλάμε για ένα SUV των περίπου 100.000€- έσπασε το φράγμα των 500.000!

«Δημογραφικά» η Cayenne κατάφερε να θέσει εκτός μόδας από πρωτοκλασάτες λιμουζίνες μέχρι και εξωτικά supercar και να μπει στις προτιμήσεις των μεγάλων σαλονιών -και όχι μόνο- ως ένα άνετο για τέσσερις και βάλε επιβάτες, σπορ όσο θα μπορούσε να είναι ένας όγκος περίπου 2 τόνων και εμβληματικό SUV με θέα αφ’ υψηλού. Κάπως, έτσι, οι μισές πωλήσεις της Porsche αντιστοιχούν στην Cayenne (που διατίθεται και σε ντίζελ) με τους ιθύνοντες της εταιρίας να έχουν από καιρό χτυπήσει φλέβα χρυσού όταν οι άλλοι ακόμη κοσκινίζουν στο ποτάμι…

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!