NEA

Η Pirelli δημιουργεί ελαστικά που μειώνουν τον θόρυβο έως 50%!

Audi-RS6_Avant_2014_10004

Η τεχνολογία Pirelli Noise Cancelling System διατίθεται σαν εξοπλισμός πρώτης τοποθέτησης σε κορυφαίες εκδόσεις μοντέλων της Audi.

Η Pirelli εξέλιξε νέα ελαστικά για το Audi Group, σχεδιασμένα με κριτήριο μία όσο τo δυνατόν πιο αθόρυβη καμπίνα. Για πρώτη φορά, η ιταλική εταιρία προσφέρει το “Pirelli Noise Cancelling System” σαν εξοπλισμό πρώτης τοποθέτησης (ΟΕ): ένα σύστημα το οποίο μειώνει το θόρυβο που παράγει κάθε ελαστικό καθώς περιστρέφεται πάνω στο δρόμο.

Pirelli Noise Cancelling System  (2)O εν λόγω θόρυβος που προκαλείται από τον κραδασμό λόγω της συμπίεσης του αέρα από την πίεση του ελαστικού στο δρόμο, μεταφέρεται στην πλήμνη πριν τελικά φτάσει στο εσωτερικό της καμπίνας μέσω του συστήματος διεύθυνσης και της ανάρτησης. Το καινοτόμο σύστημα της Pirelli χρησιμοποιεί σπόγγο από πολυουρεθάνη στο εσωτερικό του ελαστικού που έχει σχεδιαστεί για να απορροφά αυτούς τους κραδασμούς και επομένως να περιορίζει τους θορύβους που εισέρχονται στην καμπίνα.

Το “Pirelli Noise Cancelling System” μειώνει το θόρυβο από δύο έως τρία ντεσιμπέλ, ή κατά μέσο όρο στο μισό, με επακόλουθη βελτίωση στην οδηγική άνεση ενώ δοκιμές εξέλιξης της Pirelli έχουν επιβεβαιώσει ότι η χρήση ηχοαπορροφητικού σπόγγου δεν έχει άλλες επιπτώσεις στα χαρακτηριστικά του ελαστικού.

Με την εισαγωγή αυτής της τεχνολογίας στον εξοπλισμό πρώτης τοποθέτησης (ΟΕ), η Pirelli ανταποκρίνεται στις τελευταίες Ευρωπαϊκές οδηγίες για μείωση της ηχορύπανσης, όπως απαιτούν οι κατασκευαστές. Αυτή τη στιγμή, το “Pirelli Noise Cancelling System” διατίθεται σαν εξοπλισμός ΟΕ στα RS6 και RS7, που χρησιμοποιούν ελαστικά διαστάσεων 285/30ZR21 και 275/30ZR21 αντίστοιχα. Τα ελαστικά με αυτό το σύστημα φέρουν τη σήμανση ‘PNCS’ στο προφίλ τους, που υποδηλώνει τη χρήση τους.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!