NEA

H Mercedes-Benz εισάγει το 9G-Tronic!

Mercedes-Benz introduces 9G-TRONIC 9-speed on E350 BlueTEC

Όπως είχαμε προαναγγείλει η γερμανική εταιρία ενσωματώνει στην γκάμα της ένα νέο αυτόματο κιβώτιο με 9 σχέσεις ξεκινώντας από την Ε 350 BlueTEC.

Το 9G-Tronic είναι το πρώτο αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων με μετατροπέα ροπής που θα χρησιμοποιηθεί σε πισωκίνητα και τετρακίνητα μοντέλα της Mercedes-Benz. Η E350 BlueTEC με τον V6 ντίζελ των 252 PS αποτελεί το πρώτο πεδίο εφαρμογής με μέση τυποποιημένη κατανάλωση 5,3 lt/100 km.

Στην εντυπωσιακή τιμή της κατανάλωσης συμβάλλει η πυκνή κλιμάκωση του κιβωτίου με τις 9 σχέσεις διατηρώντας τις στροφές του μοτέρ σε αποδοτικό εύρος. Χαρακτηριστικό είναι πως με 9η σχέση στο κιβώτιο και με ταχύτητα 120 km/h το μοτέρ λειτουργεί στις 1.350 rpm! Μάλιστα, η γερμανική εταιρία επισημαίνει πως παρά τα επιπλέον δύο γρανάζια (σε σχέση με το 7G-Tronic) το νέο κιβώτιο είναι ελαφρύτερο χάρη στον αλουμινένιο μετατροπέα ροπής.

Επίσης, σημαντικές βελτιώσεις έχουν γίνει στο πλανητικό με τέσσερα σετ ενώ για την ταχύτερη και αξιόπιστη λειτουργία του κιβωτίου υπάρχουν δύο αντλίες, μια μικρότερη αλλά βασική μηχανική και την ξεχωριστή ηλεκτρομηχανική. Πέρα από τις μηχανολογικές λεπτομέρειες ίσως να αναρωτιέστε ποιο είναι τελικά το όριο για τις σχέσεις των κιβωτίων. Εσείς τι λέτε;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!