NEA

Μηχανικά εξαρτήματα για το Renault ZOE από την Continental!

continental-renault-zoe

Η Continental εφοδιάζει το αυτοκίνητο με τον ηλεκτροκινητήρα, τα ηλεκτρονικά συστήματα και την κεντρική μονάδα.

Ως προμηθευτής ανταλλακτικών για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, η Continental, συμβάλει στην εξέλιξη ενός ορόσημου όσον αφορά τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα (EV), εξελίσσοντας και εφοδιάζοντας με τον ηλεκτροκινητήρα της το νέο Renault Zoe, το πρώτο μαζικής παραγωγής Ευρωπαϊκό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σχεδιασμένο από το μηδέν για να λειτουργεί αποκλειστικά με την ηλεκτρική ενέργεια.

“Το Renault ZOE αποδεικνύει τη δυναμική που έχει η ηλεκτρική μετακίνηση. Είμαστε ενθουσιασμένοι που με τη βοήθεια της εκτεταμένης εμπειρία μας, έχουμε τη δυνατότητα να συμβάλλουμε σε σημαντικό βαθμό σε αυτό το πρωτοποριακό έργο” δήλωσε ο Xavier Pujol, Επικεφαλής του Continental Hybrid Electric Vehicle (HEV) Business Unit.  Όπως με το Renault Kangoo Z.E και το Fluence Z.E, όλα τα τμήματα του κινητήρα –  τα ηλεκτρονικά, ακόμα και η ηλεκτρονική διαχείριση του οχήματος- παρέχονται από την Continental.

Το νέο ηλεκτροκίνητο όχημα της Renault αναγνωρίστηκε από τον Τύπο ως ένα ευχάριστο, ήσυχο και ευέλικτο για αστικές μετακινήσεις αυτοκίνητο, που προσφέρει δυναμική οδήγηση χωρίς άγχος. Αυτές οι ιδιότητες οφείλονται εν πολλοίς στον ηλεκτροκινητήρα που κατασκεύασε η Continental, ο οποίος στην περίπτωση του Renault ZOE παρέχει 220 Nm ροπής και αποδίδει στη μέγιστη λειτουργία του 65 kW (88 ίππους) και μέγιστη συνεχόμενη απόδοση 43 kW (59 ίππους).

Ο σύγχρονος αυτός κινητήρας, ο οποίος διαθέτει ένα compact σύνολο μετάδοσης και διαφορικού, είναι ιδανικός για χρήση με τη μπαταρία ενός αυτοκινήτου, διότι επιτυγχάνει υψηλή απόδοση σε ολόκληρο το εύρος λειτουργίας του, αποδίδοντας αδιάκοπα και συνεχόμενα τη μέγιστη διαθέσιμη ροπή. Εντυπωσιακό είναι δε, ότι ο κινητήρας είναι κατασκευασμένος από πηνία χαλκού και όχι από σπάνια μέταλλα.

Σαν αποτέλεσμα,  μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σαν κινητήρας, (για την οδήγηση του αυτοκινήτου) είτε ως γεννήτρια (για τη φόρτιση της μπαταρίας κατά την οδήγηση).” Ήμασταν σε θέση να ανταποκριθούμε στις συγκεκριμένες ανάγκες του κινητήρα με γρήγορο και αποδοτικό τρόπο, λόγω του ότι προέρχονται από έναν ευέλικτο προμηθευτή.” Δήλωσε ο Hilko Hakvoort, Director Customer Center Renault, Business Unit Hybrid Electric Vehicles, Powertrain Division.

Τα ηλεκτρονικά συστήματα βασίζονται σε ένα αρθρωτό σύστημα. Το μέγεθος και το κόστος αυτής της δεύτερης γενιάς παραγωγής ηλεκτρικών κινητήρων από την Continental  έχει μειωθεί στο ένα τρίτο σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Ταυτόχρονα η συνολική παραγόμενη ισχύς έχει αυξηθεί σημαντικά. Η βελτιωμένη συνολική απόδοση του συστήματος βοηθάει στην επίτευξη κορυφαίας αυτονομίας, της τάξης των 210 χλμ. σε ένα πενταθέσιο όχημα. (NEDC).

Η Continental δεν εφοδιάζει το Renault ZOE μόνο στον τομέα των ηλεκτρικών κινητήριων συστημάτων. Εφοδιάζει επίσης το αυτοκίνητο με το σύστημα των αερόσακκων (εμπρόσθιοι και πλευρικοί) τους αισθητήρες ταχύτητας των τροχών, το ηχοσύστημα, το σύστημα χωρίς κλειδί και πληθώρα ακόμα συστημάτων.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!