NEA

Σε πρώτη προβολή το Honda Civic Tourer!

Honda Civic Tourer Official Photos (4)

Όπως ήταν αναμενόμενο η ιαπωνική εταιρία δίνει στην δημοσιότητα και επισήμως τα πρώτα στοιχεία για την πιο οικογενειακή Tourer του Civic…

Σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και θα κατασκευάζεται στην Ευρώπη (στο εργοστάσιο Swindon στην Βρετανία). Πρόκειται για την στέϊσον εκδοχή του τωρινού Civic η οποία ονομάζεται Tourer, σχεδιαστικά υιοθετεί την μεταμοντέρνα άποψη της νέας γενιάς που κυκλοφορεί περισσότερο από ένα χρόνο στην χώρα μας και με μήκος 4,52 μέτρα προσφέρει τεράστιους -για τα δεδομένα της κατηγορίας- χώρους.

Για του λόγου το αληθές, το πορτμπαγκάζ προσφέρει 624 lt (τιμή ρεκόρ για την κατηγορία) ενώ κάτω από το υποδαπέδιο κάλυμμα υπάρχουν ακόμη 120 lt ανεβάζοντας την πρακτικότητα στα 744 lt. Τώρα, όταν πέσουν και οι πλάτες των πίσω καθισμάτων η συνολική χωρητικότητα εκτοξεύεται στα 1.700 lt ενώ στα συν προσθέστε το σύστημα Magic Seats (εύχρηστο και γρήγορο μάζεμα των καθισμάτων που δημιουργούν επιπλέον χώρο, όπως στο Honda Jazz) καθώς και το χαμηλό κατώφλι φόρτωσης.

Για να επιτευχθεί η εξοικονόμηση χώρου οι μηχανικοί της Honda μεγάλωσαν το πίσω πρόβολο (1040 mm) κατά 235 mm σε σχέση με το hatchback ενώ μετακίνησαν το ρεζερβουάρ κάτω από τα εμπρός καθίσματα (εδώ τα πέλματα των πίσω επιβατών δεν χωρούν κάτω από τα εμπρός καθίσματα, κάτι άβολο για τα μακρινά ταξίδια).

Το Civic Tourer θα εξοπλίζεται με το 1.8 i-VTEC των 140 PS (και με αυτόματο κιβώτιο) αλλά πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η εξαιρετική ντίζελ έκδοση 1.6 i-DTEC με τους 120 PS. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η πίσω ανάρτηση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ με τρία προγράμματα ώστε ο βαθμός απόσβεσης να προσαρμόζεται ανάλογα με το φορτίο του πορτμπαγκάζ. Το νέο Honda Civic Tourer αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά από το νέο έτος με τιμή πώλησης που θα επιβαρύνεται περίπου 1.000-1.500€ σε σχέση με τις πεντάθυρες εκδόσεις του μοντέλου.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!