NEA

Ακόμη περισσότερο… Audi Sport Quattro!

Audi Showcar IAA 2013

Η γερμανική εταιρία σκοπεύει να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο concept στην Φρανκφούρτη και αρχές 2014 να ξεκινήσεις τις περιορισμένες πωλήσεις του Audi Sport Quattro!

Για την εμφάνιση του Audi Sport Quattro είχαμε γράψει προ μηνών και τα επίσημα σκίτσα που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η γερμανική εταιρία επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες μας που την θέλουν να γιορτάζει τα 30 χρόνια Quattro από τότε (το 1983) που είχε παρουσιαστεί στην ίδια έκθεση το πρώτο αυθεντικό αγωνιστικό Quattro.

Σύμφωνα με πιο πρόσφατες πληροφορίες μας, το νέο concept θα βασίζεται στην πλατφόρμα του Α6 και θα είναι μακρύτερο κατά 200-300 mm -από το πρωτότυπο που είχε παρουσιαστεί το 2010– ξεπερνώντας τα 4500 mm. Θα είναι διάταξης 2+2 και θα αποτελέσει αντίπαλο των BMW 6 και Mercedes E-Coupe. Οπότε αντίστοιχα υψηλή θα είναι και η τιμή πώλησης την οποία η περιορισμένη αριθμημένη παραγωγή (σε συνδυασμό με κεραμικά δισκόφρενα, ενεργή ανάρτηση κ.λπ.) θα ανεβάζει κοντά στα 150.000€.

Μέχρι να δούμε το μοντέλο παραγωγής, μια ανεπιβεβαίωτη φήμη θέλει τον V8 bi-turbo κινητήρα του RS7 να συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα σε ρόλο boost όπως συνηθίζεται στα πιο πρόσφατα supercars. Έτσι, η συνολική απόδοση του πρωτότυπου Audi Sport Quattro που θα δούμε στην Φρανκφούρτη θα φτάνει τα 800 άλογα και η ροπή τα 1.000 Nm. Μάλιστα, ο οδηγός θα έχει στη διάθεσή του ένα κόκκινο μπουτόν για μέγιστο boost με τα 0-100 km/h να πετυχαίνονται σε 3,4 sec! Αυτά, όμως, μόνο για το concept καθώς το μοντέλο παραγωγής πιθανότατα να μην έχει υβριδικό boost. Για να δούμε…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!