ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Bosch, ακόμη πιο έξυπνες νέες μπαταρίες!

Concept of the IntLiIon project 2

Η Bosch σε συνεργασία με διάφορες άλλους φορείς παρουσιάζει ένα νέο πρότζεκτ συνολικού κόστους 4,3 εκ. ευρώ που αφορά στην έξυπνη διαχείριση των μπαταριών…

Concept of the IntLiIon projectΈνα από τα μεγαλύτερα ζητήματα στις μπαταρίες είναι το φαινόμενο της μνήμης που στην προκειμένη περίπτωση επηρεάζει την αυτονομία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Η Bosch σε συνεργασία με το Πανεπιστήμια της Γερμανίας και άλλους φορείς ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος IntLion (intelligent data bus concepts for lithium-ion batteries in electric and hybrid vehicles) το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με 2,5 εκ. ευρώ από το γερμανικό κράτος.

Επί της ουσίας η ιδέα αφορά στην αποδοτικότερη και εξυπνότερη διαχείριση των μπαταριών σε ένα υβριδικό ή ηλεκτρικό αυτοκίνητο μεταφέροντας τα δεδομένα μέσω της ηλεκτρικής διόδου καταργώντας τις καλωδιώσεις των τωρινών μπαταριών. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει ακριβέστερος έλεγχος της μπαταρίας καθώς και πιο ακριβή δεδομένα και ανεξάρτητα για κάθε στοιχείο της μπαταρίας (επιτρέποντας και την αφαίρεση κάθε μη αποδοτικού στοιχείου και όχι όλης της μπαταρίας).

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!