NEA

Nissan, νέα ρότα με νέο X-Trail!

Nissan-X-Trail-2014-05

Με μέσο όρο κύκλου ζωής στα 6 χρόνια, τόσο η πρώτη όσο και η δεύτερη γενιά Nissan X-Trail φαίνεται πως εκπλήρωσαν και με το παραπάνω, το έργο τους.

Έτσι, στην έκθεση της Φρανκφούρτης παρουσιάζεται το 3ης γενιάς X-Trail που αν και έχει διατηρήσει πολλά από τα στοιχεία τεχνολογίας των προκατόχων του, εμφανίζεται με ριζικά ανανεωμένη εικόνα, παραπέμποντας στην σιλουέτα των SUV τύπου Mazda και Infiniti – με πολλές καμπύλες.

Η εικόνα είναι τόσο διαφορετική από το σημερινό X-Trail μα και τόσο οικεία στο μάτι που σε βάζει σε σκέψεις. Γιατί θα πρέπει το μεσαίο SUV της Nissan να μοιάζει τόσο πολύ με σημερινά μοντέλα του ανταγωνισμού όταν επί 12 χρόνια καλλιεργούσε την ιδέα της διαφορετικότητας;

Για πρώτη φορά σε X-Trail αλλά και σε Nissan γενικότερα, τοποθετείται το νέο διαδραστικό σύστημα επικοινωνίας οδηγού-αυτοκινήτου και έξυπνων συσκευών. Για το λόγο αυτό, η εταιρεία έχει αναπτύξει το δικό της software που υποστηρίζεται από ειδικό application.

Στα της τεχνολογίας, έχουμε κάποιο κενό ενημέρωσης αν και θεωρείται σίγουρη η τοποθέτηση των ίδιων κινητήρων και των κιβωτίων από το υφιστάμενο μοντέλο. Όμως υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στα κιλά αλλά και στην αεροδυναμική που σημαίνει καλύτερες επιδόσεις, χαμηλότερη κατανάλωση, βελτιωμένες εκπομπές ρύπων.

Σε ότι έχει να κάνει με την μετάδοση, το γνώριμο σύστημα All Mode 4X4i, παραμένει. Ο έλεγχος του γίνεται μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα. Το σύστημα τετρακίνησης του X-Trail ελέγχεται μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη που μετακόμισε από την κεντρική κονσόλα δίπλα στον επιλογέα σχέσεων.

Ο διακόπτης επιτρέπει στον χρήστη να επιλέξει κίνηση στους δύο τροχούς (στους εμπρός) ή να κλειδώσει την διανομή της ροπής του κινητήρα ισόποσα ανάμεσα στους δύο άξονες τροχών. Επίσης υπάρχει και η ρύθμιση «Auto» όπου το σύστημα τετρακίνησης εμπλέκεται αυτόματα κι όπου οι συνθήκες το απαιτούν (ολισθηρά εδάφη) δίχως μεγάλο βαθμό υστέρησης. Παράλληλα υπάρχουν ηλεκτρονικά συστήματα ευστάθειας, ανάβασης και κατάβασης σε εδάφη με έντονες κλίσεις.

Το νέο X-Trail εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα εξέλιξης νέων μοντέλων της Nissan με την ονομασία Nissan Power 88, που έχει ξεκινήσει το 2011 και θα ολοκληρωθεί το 2016. Η επίσημη παρουσίαση αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2014 με τις πωλήσεις παγκοσμίως να ξεκινούν από τον Ιούλιο του ίδιου έτους.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!