NEA

VW, καθ’ οδόν τα Golf TGI!

Der neue Volkswagen Golf TDI BlueMotion

Μετά τα TDI και TSI η Volkswagen εισάγει τα διακριτικά TGI που σηματοδοτούν τις εκδόσεις που κινούνται από φυσικό αέριο…

Automobilsalon Genf 2013Με το υγραέριο να έχει μπει για τα καλά πλέον στην ζωή μας (LPG) και την πορεία του φυσικού αέριου (CNG) να εξαρτάται από την επέκταση του δικτύου (θα μιλήσουμε για αυτό το θέμα προς το τέλος του μήνα) νέα λογότυπα μοντέλων αναμένεται να γίνουν πιο γνωστά και στην χώρα μας. Όπως είναι για παράδειγμα τα TGI (το G αντιστοιχεί στην λέξη Gas) τα οποία είδαμε στο πεντάθυρο Golf TGI και στην station wagon έκδοση που είδαμε και στην Φρανκφούρτη.

VW-GOLF-TGI-2Η έκδοση Golf TGI BlueMotion κινείται από έναν τετρακύλινδρο ισχύος 110 PS ο οποίος όταν λειτουργεί με φυσικό αέριο απαιτεί μόλις 3,2 kg/100 km (3,5 για την έκδοση SW). Πρακτικά αυτό σημαίνει πως με π.χ. μέση τιμή 0,98 €/kg του CNG το πραγματικό κόστος χρήσης κυμαίνεται στα περίπου 4 €/ 100 km ενώ εξαιρετικά χαμηλή είναι η εκπομπή CO2 με 92 g/km (95 για την έκδοση SW). H αυτονομία με χρήση CNG φτάνει τα 430 km ενώ με την επιπρόσθετη που προσφέρει το ρεζερβουάρ βενζίνης η μέγιστη θεωρητικά απόσταση που μπορεί να διανύσει κανείς με το VW Golf TGI BlueMotion αγγίζει τα 1.400 km!

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!