NEA

Πόσοι μηχανικοί φτιάχνουν τον V6 του Nissan GT-R;

Nissan-GT-R-Takumi-Enginners (14)

Αν δεν το γνωρίζατε μόλις τέσσερις άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να βάζουν χέρι στην φάση συναρμολόγησης του κινητήρα του Nissan GT-R!

Είναι όλοι του Γιαπωνέζοι και τους αποκαλούν «takumi» που στα ιαπωνικά περιγράφει έναν αρχιμηχανικό με πολυετή εμπειρία με υψηλές ικανότητες και αφοσιωμένο σε αυτό που κάνει. Μόνο οι καλύτεροι μπορούν να απολαμβάνουν τον τίτλο ενός takumi  και η ομάδα της Nissan στο εργοστάσιο της Yokohama αποτελείται μόλις από τέσσερις ανθρώπους.

Συνολικά η εμπειρία που διαθέτουν οι κύριοι Kurosawa, Ooyama, Shioya και Nobomitsu ξεπερνά τα 100 χρόνια και είναι οι μοναδικοί άνθρωποι που συναρμολογούν τον V6 με τα διπλά τούρμπο που αποδίδει 545 PS και τοποθετείται στο Nissan GT-R. Κάθε κινητήρας έχε μια πλακέτα με το όνομα του takumi που τον κατασκεύασε ενώ σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρία αρκετοί κάτοχοι GT-R έχουν ταξιδέψει μέχρι την Yokohama για να γνωρίσουν από κοντά το κουαρτέτο. Δείτε τους να εργάζονται στο παρακάτω βίντεο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!