NEA

Που μπορώ να φορτίσω το EV μου;

1 hour free charge per day from thenRenault network

H γαλλική εταιρία θα προσφέρει δωρεάν υποσταθμούς φόρτισης για το Zoe που θα γεμίζει τις μπαταρίες του σε μόλις μία ώρα…

Renault-ZOE_2013_234Δωρεάν φόρτιση για μία ώρα την ημέρα θα προσφέρει από τις 30 Σεπτεμβρίου η Renault στους χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρίας. Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν διαθέσιμοι 875 ταχυφορτιστές ισχύος 22 kW σε 372 επίσημα σημεία πώλησης Renault στην Γαλλία που θα προσφέρονται για φορτίζουν το 80% των μπαταριών σε μόλις μία ώρα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ταχυφορτιστές θα είναι ελεύθεροι για χρήση κατά τις ώρες λειτουργίας των dealers και θα προσφέρονται ανεξαρτήτως μάρκας του αυτοκινήτου (αρκεί η πρίζα να είναι συμβατή με τρεις ακροδέκτες) σε μία προσπάθεια διάδοσης της ηλεκτροκίνησης.

Λέμε «μόλις» καθώς η χρονική διάρκεια μπορεί να ακούγεται μεγάλη αλλά για τα δεδομένα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι εντυπωσιακή και στο μέλλον αναμένεται να πέσει ακόμη περισσότερο. Τώρα, σε ότι αφορά στα σημεία ανεφοδιασμού αυτά θα αναφέρονται στο σύστημα πλοήγησης Tom Tom καθώς και στο R-Link της Renault.

13 603 charge points for electric cars referenced on ChargeMapΕνδιαφέρον έχει ένας ηλεκτρονικός χάρτης (http://chargemap.com/) με apps και για smartphones στον οποίο μπορείτε να δείτε τα σημεία φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα ανά χώρα (ναι, έχουμε και στην Ελλάδα σημείο ταχυφόρτισης στο Μαρούσι!). Εδώ να υπενθυμίσουμε πως η Γαλλία προσφέρει από τα φτηνότερα ρεύματα στην Ευρώπη μιας και η ηλεκτρική ενέργεια προέρχεται στο 80% από πυρηνικά εργοστάσια.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!