NEA

BMW, τα πρώτα στοιχεία για τις M3 Sedan & M4 Coupe!

new-BMW-M3-M4-first technical-details (23)

Οι δύο καυτές «μπέμπες» που θα κάνουν ντεμπούτο αρχές του νέου έτους θα μοιράζονται κοινά μηχανικά μέρη, θα κινούνται με τρίλιτρο τούρμπο κινητήρα με 430 PS και μηχανικό κιβώτιο!

Όπως και στην περίπτωση των BMW i3 & i8 η γερμανική εταιρία καθιερώνει πλέον την ανακοίνωση τεχνικών χαρακτηριστικών πριν την ολική αποκάλυψη. Αυτή την φορά το ενδιαφέρον εστιάζεται στις M3 Sedan & Μ4 Coupe οι οποίες θα εξοπλίζονται με νέο 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα με διπλό τούρμπο  που αποδίδει 430 PS και 500 Nm. Το νέο μοτέρ θα αντικαταστήσει το ατμοσφαιρικό 4.0 V8 που απέδιδε 420 PS/8.300 rpm και 400 Nm/3.900 rpm.

Ο νέος 6κύλινδρος άμεσου ψεκασμού με την κωδική ονομασία S55 B30 και με κυλίνδρους 84,0×89,6 mm είναι αλουμινένιος και ο μικρότερος που έχει χρησιμοποιηθεί σε BMW M από την εποχή της 1ης γενιάς πίσω στο 1991 με τον S14 B23. Σύμφωνα με την BMW το όριο στροφών φτάνει τις 7.500 rpm και το μοτέρ συμφωνεί με τις προδιαγραφές Euro 6 ενώ παρά τις πρώτες πληροφορίες που μιλούσαν μόνο για μηχανικό 6άρι κιβώτιο (αναβαθμισμένο της ZF) τελικά θα υπάρχει προαιρετικά και αυτόματο διπλού συμπλέκτη (M Double Clutch της Getrag).

Με δύο κυλίνδρους λιγότερους το μοτέρ είναι ελαφρύτερο, το νέο κιβώτιο είναι 12 kg ελαφρύτερο, τα νέα υποπλαίσια κατά 5 kg και με διάφορες βελτιώσεις το απόβαρο δεν ξεπερνά τα 1.500 kg με αποτέλεσμα η νέα Μ3 να είναι ελαφρύτερη κατά περίπου 80 kg από την απερχόμενη (η οποία δεν παράγεται πλέον).

Φυσικά, θα υπάρχουν διάφορες τεχνολογίες όπως η χρήση υλικών CFRP στην οροφή, αεροδυναμικά τρικ (όπως το Air Curtain και οι M grills), αλουμίνιο στην ανάρτηση, ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση τιμονιού με 3 προγράμματα, προαιρετική ανάρτηση (Adaptive M Suspension) με τρία modes και κεραμικά δισκόφρενα. Σύμφωνα με την BMW οι Timo Glock και Bruno Spengler είναι οι οδηγοί που συμμετέχουν στην εξέλιξη των M3 & M4 με δοκιμές στην πίστα του Nurburgring.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!