NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Volvo Ocean, με ενιαίο τύπο σκάφους!

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Το Volvo Ocean Race 2014-15 ξεκινά στις 4 Οκτωβρίου 2014, από το Αλικάντε της Ισπανίας…

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Το Volvo Ocean Race, ο ιστιοπλοϊκός αγώνας που διοργανώνεται εδώ και 40 χρόνια από τη σουηδική εταιρεία και θεωρείται ένας από τους πιο σκληρούς παγκοσμίως, θα διεξαχθεί φέτος με μια μεγάλη καινοτομία: όλες οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή θα έχουν στη διάθεσή τους έναν κοινό τύπο σκάφους, το Volvo Ocean 65.

Από το όνομά του διαφαίνεται πως έχει μήκος 65 πόδια, σχεδιάστηκε από το διάσημο ναυπηγικό οίκο Farr Yacht Design, στο Μέρυλαντ των ΗΠΑ, ενώ η υιοθέτηση ενός ενιαίου τύπου σκάφους για το Volvo Ocean Race ήταν στρατηγική απόφαση της Volvo, προκειμένου ο αγώνας να μην κρίνεται από τα οικονομικά δεδομένα της κάθε ομάδας. Η ιδιαιτερότητα του σκάφους είναι το σύστημα της κινητής καρίνας, ενώ ένας μεγάλος αριθμός από κάμερες υψηλής ευκρίνειας -σε συνδυασμό με ευαίσθητα μικρόφωνα- εγγυάται πως η σκληρή προσπάθεια των πληρωμάτων θα μεταδίδεται άμεσα σε όλο τον κόσμο.

Το πρώτο Volvo Ocean 65 είναι αυτό της Team SCA, που χορηγείται από τη σουηδική πολυεθνική SCA (παράγει προϊόντα προσωπικής υγιεινής, καθώς και δασικά), ενώ το πλήρωμά του, για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία, θα είναι αποκλειστικά γυναικείο. Σε διάφορα στάδια κατασκευής βρίσκονται άλλα 6 Volvo Ocean 65, που σταδιακά θα είναι διαθέσιμα, αρχικά για δοκιμές και έπειτα για να παραδοθούν στις ομάδες που θα συμμετάσχουν προκειμένου να προετοιμαστούν για το Volvo Ocean Race 2014-15.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!