ΑΓΩΝΕΣ

Πρωταθλητής στο WRC ο Οζιέ!

201049

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ είναι και μαθηματικά πρωταθλητής του WRC για το 2013. Ο Γάλλος οδηγός είναι ο πρώτος… διαφορετικός μετά τον Σεμπαστιάν Λεμπ, που συμμετέχει στον τελευταίο αγώνα του.

Με… στέψη πρωταθλητή άρχισε το Ράλι της Γαλλίας. Ο Σεμπαστιάν Οζιέ εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο στο WRC για το 2013 από τη στιγμή που ο πλησιέστερος ανταγωνιστής του, Τιερί Νουβίλ, δεν κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στην Power Stage της Πέμπτης.

Ο Γάλλος οδηγός της Volkswagen, που γίνεται ο πρώτος οδηγός που κατακτά το τίτλο μετά το απίστευτο σερί του Σεμπαστιάν Λεμπ που άρχισε το 2004, είχε τον τρίτο καλύτερο χρόνο με 3:21,6, πίσω από τον πρώτο Ντάνι Σόρντο (3:20,8 με Citroen) και τον δεύτερο Τιερί Νουβίλ (3:21,6, Ford).

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ, που συμμετέχει στο τελευταίο Ράλι της καριέρας του και τέταρτο φετινό, ήταν μόλις έβδομος με 3:23,7, με Citroen. Την εξάδα συμπλήρωσαν Χιρβόνεν (3:22,2, Citroen), Μίκελσεν (3:22,3, Volkswagen) και Λάτβαλα (3:23,4m Volkswagen). Περισσότερα – πηγή: sport-fm.gr.

Ο Οζιέ σε αριθμούς:

Ράλι που έχει συμμετάσχει: 66
Πρωταθλήματα: 1
Νίκες σε ράλι: 13*
Πόντιουμ: 21*
Νίκες σε ειδικές: 162*
Συνολικοί βαθμοί: 610*
Πρώτος αγώνας: 2008
Πρώτη νίκη: 2010 ράλι Πορτογαλίας

*Τρεις γύροι πριν να πέσει η αυλαία της σεζόν.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!