NEA

Suzuki, το traction control της V-Storm 1000 [vid]

Suzuki frist traction control

Η ιαπωνική εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει την λειτουργία του traction control σε μοτοσικλέτα…

Το traction control χρησιμοποιείται ήδη σε διάφορες μοτοσικλέτες αλλά για την Suzuki η πρώτη εφαρμογή είναι στη νέα V-Storm 1000 και μάλιστα ως στοιχείο του βασικού εξοπλισμού. To TCS (Traction Control System) της Suzuki διαθέτει τρεις επιλογές συμπεριλαμβανομένης της «θέσης off». Στο mode 1 το σύστημα επιτρέπει περιορισμένο σπινάρισμα του πίσω τροχού πριν επέμβει το TCS ενώ το mode 2 είναι πιο αυστηρό και καταπνίγει οποιουδήποτε είδους… ατασθαλία.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο το σύστημα αποτελείται από διάφορους αισθητήρες (θέση πεταλούδας, στροφαλοφόρου κ.λπ.) που επικοινωνούν με την ECU για να ρυθμίζει ανάλογα την χαρτογράφηση του μοτέρ στην περίπτωση που επεμβαίνει το traction control. Στην περίπτωση βρεγμένου ή ακάθαρτου οδοστρώματος το TCS μπορεί να απενεργοποιηθεί με το πάτημα ενός κουμπιού για off-road κίνηση.

Και δύο έξτρα βίντεο με τον V-twin κινητήρα και το αλουμινένιο πλαίσιο της νέας V-Storm!

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!