NEA

H Toyota ψάχνεται αυτόνομα!

Toyota announces Automated Highway Driving Assist

Η νέα τάση των κατασκευαστών έχει να κάνει με την αυτονομία του αυτοκινήτου παρουσιάζοντας νέα συστήματα και τεχνολογίες…

toyota_Pre_Collision System PCSΠαρακάτω μπορείτε να δείτε δύο βίντεο με τωρινές και επερχόμενες νέες τεχνολογίες της Toyota στο πλαίσιο του «Automated Driving Technologies» που περιλαμβάνει διάφορα συστήματα ασφάλειας που προλαμβάνουν διάφορους κινδύνους όπως το PreCollision System (PCS) που όχι μόνο προειδοποιεί τον οδηγό να φρενάρει σε περίπτωση που υπάρχει μπροστά πεζός αλλά επεμβαίνει στο σύστημα διεύθυνσης αλλάζοντας πορεία. Η λειτουργία του αυτόματου φρεναρίσματος θα είναι διαθέσιμη στα μοντέλα της Toyota απο το 2015 ενώ αργότερα θα ακολουθήσει και η αυτόματη αλλαγή κατεύθυνσης. PCS広報提供イラストΌπως πολλοί κατασκευαστές, έτσι και η Toyota ανακοίνωσε πως θα εισάγει ένα σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης συνδυάζοντας ένα εξελιγμένο ενεργό cruise control για αυτοματοποιημένη οδήγηση σε συνεργασία με έναν κινητό κόμβο επικοινωνίας (vehicle-2-vehicle) που χρησιμοποιεί ραντάρ και κάμερες. Φυσικά το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης δεν είναι κάτι νέο αφού από τη εποχή των απλών υπέρηχων έχουμε περάσει στα συστήματα που αναλαμβάνουν εντελώς αυτόματα την όλη διαδικασία. Αυτή την φορά όμως η Toyota το συνδυάζει με ένα περιμετρικό πανοραμικό σύστημα προβολής από διάφορες κάμερες ενώ η ιαπωνική εταιρία τονίζει πλέον πόσο ακριβής είναι η διαδικασία παρκάροντας ανάμεσα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα ή σε πάρκινγκ με απλή διαγράμμιση. Σίγουρα, τέτοιου είδους συστήματα θα μοιάζουν σαν αγχολυτικό για όσους δυσκολεύονται στο παρκάρισμα.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!