NEA

Nissan, αναβάθμιση γα το ZEOD RC [vid]

Updated Nissan ZEOD RC videos (1)

H ιαπωνική εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με την τελική και αναβαθμισμένη εκδοχή του ηλεκτροϋβριδικού ZEOD RC…

Με το ZEOD (Zero Emissions On Demand) η Nissan βάζει πλώρη για το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο του κόσμου το οποίο θα συμμετάσχει στο επόμενο Le Mans ξεπερνώντας την τελική ταχύτητα των 300 χλμ/ώρα! Για την ακρίβεια το ZEOD δοκιμάζεται και εξελίσσεται εδώ και μήνες και χρησιμοποιεί την τεχνολογία μπαταριών του Leaf Nismo RC με βελτιωμένο σύστημα ανάκτησης για ταχύτερη επαναφόρτιση και διπλούς ηλεκτροκινητήρες για την πρόωση.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους η πρόκληση για αυτούς είναι να δουν την έκδοση ZEOD RC να κάνει έναν ολόκληρο γύρο στο Le Mans (περίπου 14 χλμ.) μόνο με ηλεκτρική ενέργεια και με φουλ αγωνιστικό ρυθμό. Το σούπερ αεροδυναμικό σχήμα θα δώσει τελική έως 300 χλμ/ώρα στην ευθεία Mulsanne και σύμφωνα με την Nissan ο γύρος μπορεί να ολοκληρωθεί ταχύτερα από μία Ferrari 458 GT2, δηλ. κάτω από 4 λεπτά της ώρας.

Ωστόσο, το πειραματικό αγωνιστικό της Nissan δεν θα είναι ένα καθαρό EV καθώς “θα υπάρχει και ένας μικρός σε χωρητικότητητα τούρμπο κινητήρας” όπως αναφέρεται κάπου διακριτικά στο δελτίο Τύπου. Όπως και να ‘χει, τo ZEOD RC θα είναι η βάση για EV τεχνολογίες που θα δούμε στο μέλλον στο LMP1 ενώ φήμες λένε πως το DNA του ZEOD μπορεί να αποτελέσει πεδίο εξέλιξης μίας σούπερ ηλεκτροκίνητης GT-R έκδοσης που θα δούμε το 2018.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!