NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ποια είναι η ταχύτερη γυναίκα στον κόσμο;

woman rekord land speed 2013 (2)

Πριν  από μερικές μέρες η Jessi Combs κατέρριψε ένα ρεκόρ 48 ετών για να γίνει η ταχύτερη γυναίκα στην ξηρά πιάνοντας τα 632,39 km/h!

woman rekord land speed 2013 (13)Από το 1965 η Lee Breedlove κρατούσε τον τίτλο της ταχύτερης γυναίκας στον κόσμο με ένα ρεκόρ στα 496,49 km/h που είχε καταγραφεί στο Salt Lake της Γιούτα (πασίγνωστή «φλαταδούρα» για ρεκόρ ταχύτητας). Ένα ρεκόρ το οποίο έσπασε η Jessi Combs αυτό το μήνα φτάνοντας στην τελική των 632,39 km/h με το υπερηχητικό American Eagle Supersonic Speed Challenger. Η πυραυλοκίνητη βολίδα έχει μία ασύλληπτη ώθηση από τούρμπο-τζετ κινητήρα μετάκαυσης που αποδίδει 52.000 άλογα!

Το ρεκόρ επιτεύχθηκε στην έρημο Alvord που βρίσκεται στο Όρεγκον πάνω σε μία αποξηραμένη λίμνη απόστασης 20,9 km. woman rekord land speed 2013 (1) Φυσικά,  δεν μιλάμε για ένα φυσιολογικό όχημα, αλλά για ένα τετράτροχο πύραυλο εδάφους-εδάφους που βασίζεται στην άτρακτο ενός F-104 Lockheed Starfighter, που ζυγίζει περίπου 5,9 τόνους και έχει μήκος 17 μέτρα. Πέρα από την ταχύτητα μερικά εντυπωσιακά νούμερα έχουν να κάνουν με την κατανάλωση η οποία στο ρελαντί είναι τα 150 lt/min ενώ με «τέρμα γκάζι» περισσότερα από 300 lt κηροζίνης ανά λεπτό εξαερώνονται!

Το ρεκόρ πιστοποιήθηκε από την FIA ενώ ο επόμενος στόχος της Jessi Combs είναι να σπάσει το ρεκόρ και σε τρεις τροχούς το οποίο κατέχει η Kitty O’Neil από το 1976 με ταχύτητα 824 km/h. Από ότι φαίνεται όσο λιγότερες οι ρόδες, τόσο ανεβαίνει ο πήχης για το ρεκόρ. Πάντα, πάνω στο έδαφος…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!