NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Mercedes-Benz, πλοήγηση με γυαλιά Google!

Mercedes-Benz to use Google Glass (3)

Η γερμανική εταιρία εξελίσσει νέο δορυφορικό σύστημα πλοήγησης που θα είναι συμβατό με τα γυαλιά της Google και μάλιστα με φωνητικές εντολές!

Mercedes-Benz to use Google Glass (1)Μέχρι να μιλήσουμε για την πρώτη μας επαφή με τη νέα C-Class που έγινε στην Στουτγάρδη είναι ήδη γνωστό πως η Mercedes-Benz προχωρά σε συνεργασία με την Google και τα περιβόητα γυαλιά της που αναπαριστούν διάφορες πληροφορίες στον ένα φακό (υποδείξεις πλοήγησης, πληροφορίες για το κυκλοφοριακό, καιρικές συνθήκες κ.α.). Ο χρήστης που φορά τα γυαλιά δεν θα χρειάζεται να προγραμματίζει το navi του αυτοκινήτου του οποίου το λογισμικό θα συνδέεται αυτόματα. Mercedes-Benz to use Google Glass (2)Όταν ο οδηγός αφήσει το αυτοκίνητο του τότε η πλοήγηση ή οποιαδήποτε άλλη λειτουργία θα επανέρχεται αυτόματα στα γυαλιά.  Σύμφωνα με δηλώσεις του υπεύθυνου του τμήματος R&D στη Βόρεια Αμερική Johann Jungwirth στο Automotive News, η εφαρμογή για τα γυαλιά θα είναι διαθέσιμη με το εμπορικό λανσάρισμα από την Google. Την ίδια οδό αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι κατασκευαστές όπως οι Audi, BMW κ.α. μιας και διάφορες λειτουργίες (π.χ. η πρόσβαση στο διαδίκτυο, η ανάγνωση email κ.λπ.) έχει αποδειχτεί πιο ασφαλής με τα γυαλιά της Google, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Puls. Όπως φαίνεται έχουν πολλά να δουν τα μάτια μας στο μέλλον, φορώντας ή όχι γυαλιά της Google…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!