ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

BASF, πρωτότυπο ποδήλατο από το 1865!

BASF E-bike Concept 1865 (5)

H γνωστή εταιρία χημικών είχε μία ιδέα να κατασκευάσει από σχετικά προϊόντα ένα concept βασισμένο στο κλασικό ποδήλατο…

Μία από τις πρώτες αναφορές στο ποδήλατο έρχονται από τη Νυρεμβέργη το 1750 όπου μια ξύλινη κατασκευή με δύο τροχούς ονομάστηκε «μηχανή περπατήματος». Εξέλιξη αυτής εμφανίζεται στη Γερμανία το 1817 από τον βαρόνο Karl von Drais με την γνωστή ντρεζίνα (draisienne) η οποία διέθετε και τιμόνι ενώ το 1830 ο Kirkpatrick MacMillan κατασκευάζει στην Σκωτία το πρώτο ποδήλατο με πετάλια στον πίσω άξονα στον οποίο και ήταν ενσωματωμένα. Το 1860 ο Γάλλος Pierre Michaux τοποθετεί τα πετάλια στον εμπρός άξονα κατασκευάζοντας το Velocipede (που σημαίνει «γοργά πόδια») με τον μεγάλο εμπρός τροχό.

Το Concept 1865 θυμίζει το ποδήλατο του Pierre Michaux με την ιδιαιτερότητα πως η ονομασία του concept αναφέρεται 5 χρόνια αργότερα, δηλ. την χρονιά που ιδρύθηκε η BASF. Σε συνεργασία με το σχεδιαστικό στούντιο DING3000 η BASF αναπαριστά την σύγχρονη εκδοχή του Velocipede που αποτελείται από 24 πολυμερή ειδικής σύνθεσης, ειδική πολυουρεθάνη, ρητίνες και λοιπά συνθετικά υλικά. Μόνο τα φρένα, οι άξονες και ο κινητήρας αποτελούνται από μεταλλικά στοιχεία ενώ το Concept 1865 ως ηλεκτρικά υποβοηθούμενο είναι μηδενικών ρύπων. Όπως ένα συνηθισμένο ποδήλατο…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!