NEA

Porsche, με 570 άλογα η νέα Panamera Turbo S!

2014 Porsche Panamera Turbo S launched (1)

Φρεσκαρισμένη και ισχυρότερη η Porsche Panamera Turbo S θα κάνει σε μερικές μέρες πρεμιέρα στην έκθεση του Τόκιο…

2014 Porsche Panamera Turbo S launched (5)Μετά τις πιο «ταπεινές» Panamera καθώς και την Panamera Ε-Hybrid έφτασε και η ώρα της κορυφαίας έκδοσης Turbo S με περισσότερη ισχύ κατά 50 άλογα με χρήση μεγαλύτερου υπερτροφοδότη, αύξηση στην πίεση τροφοδοσίας και λοιπές αναβαθμίσεις στην τροφοδοσία. Έτσι, η συνολική του V8 χωρητικότητας 4,8 lt -με διπλά τούρμπο- ανέρχεται στους 570 PS και στα 750 Nm ροπής που αυξάνονται στα 800 με overboost.

2014 Porsche Panamera Turbo S launched (2)Βελτιωμένες είναι και οι επιδόσεις όπου τα 0-100 km/h ολοκληρώνονται σε 3,8 sec με την τελική να φτάνει τα 309 km/h. Πέρα από έναν ισχυρό κινητήρα τα λογότυπα S συνεπάγονται σωρεία από καλούδια όπως ζάντες 20 ιντσών, στάνταρ κεραμικά φρένα που ξεχωρίζουν από τις κίτρινες δαγκάνες και όλα τα συστήματα που διαθέτει η Porsche και έχουν σχέση με τα δυναμικά χαρακτηριστικά και την ασφάλεια.

Η Panamera turbo S θα είναι αρχικά διαθέσιμη στην έκδοση Executive -με το επιμηκυμένο μεταξόνιο κατά 150 mm ενώ αργότερα θα ακολουθήσει και η στάνταρ. Όσο για τις τιμές πώλησης, αυτές ξεκινούν από 180.000 ευρώ στη Γερμανία ενώ για την φοροτεχνικά (καλύτερα φοροεισπρακτικά;) επιβαρυμένη Ελλάδα υπολογίστε στα συν εκατό χιλιάρικα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!