NEA

Range Rover, νέο ρεκόρ… ερήμου!

Range-Rover-Sport-Empty-Quarter-Challenge-13[3]

Το νέο Range Rover Sport είναι το ταχύτερο μέσο για να διασχίσει κανείς την έρημο Empty Quarter σε λιγότερο από μισή μέρα και με μέση ωριαία ταχύτητα 81,87 km/h.

Ένας καλός τρόπος διαφήμισης και προβολής των ικανοτήτων ενός οποιουδήποτε  οχήματος είναι η θέσπιση βέλτιστων χρόνων σε διαδρομές στις οποίες δεν υπάρχει προηγούμενη επίδοση. Έτσι, μετά τον ταχύτερο χρόνο μεταξύ των αυτοκινήτων παραγωγής στη διάσημη ανάβαση του Pikes Peak, το νέο Range Rover Sport διέσχισε στον ελάχιστο δυνατό χρόνο τη μεγαλύτερη αμμώδη έρημο παγκοσμίως (και δεύτερη μεγαλύτερη έρημο γενικά), η οποία βρίσκεται στην Αραβία και είναι γνωστή ως «Empty Quarter». Συγκεκριμένα, η ομάδα της Land Lover κάλυψε την απόσταση των 849 km από το Wadi Adda Wasir στη Σαουδική Αραβία μέχρι τα σύνορα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σε 10 ώρες και 22 λεπτά.

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε ήταν ένα Range Rover Sport με υπερτροφοδοτούμενο V8 βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 5,0 lt με ισχύ 500 PS ενώ η μόνη τροποποίηση που έγινε ήταν η προσθήκη ενός προστατευτικού καλύμματος στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου διατηρώντας τα νορμάλ ελαστικά πρώτης τοποθέτησης (ίδια με αυτά με τα οποία παραδίδεται καινούργιο το αυτοκίνητο). Πίσω από το τιμόνι ήταν ο 47χρονος Ισπανός Moi Torrallardona, ο οποίος είναι οδηγός αγώνων εκτός δρόμου της Land Rover και έχει συμμετάσχει 10 συνεχόμενες φορές στο Rally Dakar έχοντας επιτύχει ως καλύτερη επίδοση την έκτη θέση.

«Η οδήγηση σε έρημο είναι δύσκολη και απαιτεί συνδυασμό ταχύτητας και λεπτών χειρισμών. Ένα αυτοκίνητο για να ανταποκριθεί επιτυχώς στις δύσκολες συνθήκες της ερήμου, πρέπει να είναι πολύ γρήγορο αλλά και ευκίνητο, με καλό στήσιμο και δομή, και ικανό να ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά στις εντολές του χειριστή του. Το Range Rover Sport πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις και είναι ιδανικό όχημα για την έρημο» δήλωσε ο Torrallardona.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!