ΔΙΑΦΟΡΑ

Bosch, 25 χρόνια διαγνωστικά KTS!

25 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ BOSCH (1)

Γιορτάζοντας τα 25 χρόνια διαγνωστικών μονάδων ελέγχου KTS για τα συνεργεία αυτοκινήτων…

Με τη διάθεση στην αγορά του KTS 300 το 1988, η Bosch έγινε ένας από τους πρώτους κατασκευαστές που κατέστησαν διαθέσιμη στα ανεξάρτητα συνεργεία τον εξοπλισμό διάγνωσης μονάδων ελέγχου. Καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία κινούνταν με ταχείς ρυθμούς προς τη χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων, τα διαγνωστικά μονάδων ελέγχου έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι των σύγχρονων εργαλείων ελέγχου. Η Bosch συνέχισε να αναπτύσσει τις επαγγελματικές συσκευές που συνθέτουν τη σειρά KTS και τώρα είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα αυτόν.

Από τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του KTS 300, γνωστού επίσης και ως «Bosch Hammer (σφυρί)» λόγω του σχεδιασμού του, η Bosch έχει πουλήσει πάνω από 175.000 διαγνωστικά διαφόρων μοντέλων της σειράς KTS. Σήμερα, το ένα τρίτο των ανεξάρτητων συνεργείων στην Ευρώπη χρησιμοποιούν πλέον διαγνωστικά της Bosch, ενώ στη Γερμανία το ήμισυ του συνόλου των ανεξάρτητων συνεργείων χρησιμοποιούν αυτές τις συσκευές.

Ο πατέρας των διαγνωστικών της Bosch, KTS 300, παρέμεινε μέρος των προϊόντων μέχρι το 1999. Συγχωνεύθηκε με το μοντέλο KTS 100, ένα διαγνωστικό σχεδιασμένο για χρήση σε συνδυασμό με αναλυτές εκπομπών κινητήρα της Bosch. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, η Bosch εκμεταλλευόμενη τις εμπειρίες της με τα ενσωματωμένα συστήματα διάγνωσης στις ΗΠΑ ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που έφεραν το διαγνωστικό πρωτόκολλο OBD στην αγορά με τη μορφή του KTS 115.

Η διάθεση του Esitronic, του λογισμικού συνεργειών της Bosch, το 1999 ήταν ένα σημαντικό ορόσημο για τις διαγνωστικές μονάδες ελέγχου και τη συνεχή ανάπτυξη της σειράς προϊόντων KTS. Τα διαγνωστικά της Bosch έχουν από τότε εξοπλιστεί με αυτό το λογισμικό. Οι βασικές λειτουργίες των μονάδων ελέγχου, όπως η ανάγνωση και διαγραφή μνήμης σφαλμάτων, πραγματικές τιμές και έλεγχος ενεργοποιητών, σύντομα συμπληρώθηκαν από οδηγίες αντιμετώπισης προβλημάτων, διαγράμματα κυκλωμάτων, μηχανικά δεδομένα και προγράμματα συντήρησης.

Η υπάρχουσα έκδοση του λογισμικού συνεργείων αντικαταστάθηκε από το Esitronic 2.0 στις αρχές του 2012. Το ισχυρό λογισμικό Esitronic επέτρεψε στην ομάδα ανάπτυξης της Bosch να μεταμορφώσει την οικογένεια KTS σε ένα ολοκληρωμένο διαγνωστικό και πληροφοριακό σύστημα που υποστηρίζει τους μηχανικούς, τους καθοδηγεί μέσα από την ακολουθία δοκιμών και παρέχει μια τυποποιημένη διαγνωστική ρουτίνα για 180 μάρκες αυτοκινήτων και πάνω από 90.000 μοντέλα από όλο τον κόσμο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!