NEA

Υπουργείο Μεταφορών, δεν ισχύουν τα πρόστιμα!

idiwtika kteo

Μετά την έκταση που πήρε το θέμα με τα πρόστιμα για τα μη ελεγμένα από το ΚΤΕΟ αυτοκίνητα το υπουργείο κάνει λόγο για «ανακριβή πληροφόρηση»…

Μάλιστα, το υπουργείο Μεταφορών μετά τον «θόρυβο» που προκάλεσαν σχετικά δημοσιεύματα  αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως: «Το τελευταίο τετράμηνο, από το υπουργείο υπάρχει εντονότατο ενδιαφέρον να γίνει καταγραφή των μη ελεγχθέντων αυτοκινήτων από τα ΚΤΕΟ με ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων μόνο για λόγους οδικής ασφάλειας και περιβαλλοντικούς λόγους. Τα ποσά των προστίμων που αναγράφονται σε δημοσιεύματα αφορούν τα πρόστιμα που προβλέπει ο Κ.Ο.Κ. κατά τον έλεγχο των αυτοκινήτων στους δρόμους και σε καμία περίπτωση δεν συνδέονται με την πρόθεση του υπουργείου για την καταγραφή των μη ελεγχθέντων αυτοκινήτων. Κάθε άλλη πληροφόρηση είναι ανακριβής».

Η αποστολή του προστίμου για ανέλεγκτα οχήματα στα σπίτια των ιδιοκτητών, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταφορών, αφορά πρόταση των ιδιοκτητών των ιδιωτικών ΚΤΕΟ προς το υπουργείο, ωστόσο όμως δεν μπορεί να υλοποιηθεί μιας και είναι ανέφικτη η αντιπαραβολή στοιχείων των ελέγχων με τα αντίστοιχα στοιχεία του μητρώου αυτοκινήτων. Μάλιστα επισημαίνουν ότι «δεν είναι καταγεγραμμένα τα οχήματα που πέρασαν ΚΤΕΟ το 2011 έως και τον Δεκέμβριο του 2012 στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων , ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν τα στοιχεία τους».

Επίσης διευκρινίζεται πως τα πρόστιμα αφορούν και βεβαιώνονται όπως ως παράβαση του Κ.Ο.Κ. από την τροχαία και κατά τον έλεγχο των αυτοκινήτων στους δρόμους και πως σε καμία περίπτωση δεν συνδέονται με την πρόθεση του Υπουργείου για την καταγραφή των μη ελεγχθέντων αυτοκινήτων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!