NEA

Subaru WRX με 272 άλογα στο L.A.!

Την παγκόσμια πρεμιέρα του πραγματοποιεί αυτές τις ώρες στο Λος Άντζελες το νέο Subaru που για πρώτη φορά θα προσφέρεται και με κιβώτιο CVT!

Επιτέλους, μια ακόμη «διαρροή» φτάνει στο τέλος της με την επίσημη παρουσίαση του νέου Subaru WRX στο Λος Άντζελες. Το ισχυρότερο για την ώρα Subaru εξοπλίζεται με τούρμπο 2λιτρο κινητήρα άμεσου ψεκασμού (βασίζεται σε αυτόν του νέου Forester) που αποδίδει 272 PS (200 kW) και αντικαθιστά τον 2,5λιτρο του απερχόμενου. Στάνταρ είναι το μηχανικό 6άρι κιβώτιο ενώ προαιρετικά θα υπάρχει και αυτόματο τύπου CVT τεχνολογίας Lineartronic με δύο χειροκίνητα προγράμματα.

Η ροπή των 350 Nm εμφανίζεται στις 2.000 με 5.200 rpm ενώ η επιτάχυνση για το 0-96 km/h πετυχαίνεται σε 5,4 sec με το μηχανικό κιβώτιο. Η έκδοση με το CVT είναι ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο πιο αργή. Κατά τα υπόλοιπα το νέο WRX διαθέτει αναβαθμισμένη συμμετρική τετρακίνηση με χαρακτηριστικά torque vectoring, αυξημένης δυσκαμψίας πλαίσιο, ενισχυμένα φρένα, νέα ηλεκτρομηχανική κρεμαγέρα και βελτιωμένη ανάρτηση.

Εμφανισιακά παραμένει ένα γνήσιο γρήγορο Subaru με σήμα κατατεθέν την μεγάλη εισαγωγή αέρα στο καπό που δροσίζει το μοτέρ και το τούρμπο, τις διπλές εξατμίσεις στο πίσω μέρος και γενικότερα το φουσκωμένο look. Εδώ να πούμε πως οι εκδόσεις με το μηχανικό κιβώτιο έχουν κεντρικό διαφορικό που συνδυάζει συνεκτικό συμπλέκτη ενώ με το αυτόματο κιβώτιο το «επικυκλικό» διαφορικό συνδυάζεται με ηλεκτρομαγνητικό συμπλέκτη με νορμάλ κατανομή 45/55 (εμπρός/πίσω).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!