NEA

Volvo Cars, προχωρά… αυτόνομα!

Η σουηδική εταιρία ανακοίνωσε μια δοκιμή ευρείας κλίμακας από 100 οχήματα που θα πραγματοποιηθεί σε δημόσιους δρόμους στο Gothenburg…

Αυτή θα είναι η πρώτη ευρείας κλίμακας δοκιμή από ένα στόλο αυτόνομων αυτοκινήτων σε πραγματικές συνθήκες κίνησης. Η δοκιμή θα περιλαμβάνει 100 οχήματα που θα κινηθούν σε επιλεγμένους δρόμους εντός και εκτός της σουηδικής πόλης. Η απόσταση που θα διανύσουν θα είναι συνολικά 50 km και θα περιλαμβάνει και οδούς ταχείας κυκλοφορίας.

Βέβαια, ακόμη υπάρχει πολύς χρόνος προετοιμασίας μιας και η εν λόγω δοκιμή έχει προγραμματισθεί για το 2017 ενώ το πρόγραμμα επιδοτεί το κράτος της Σουηδίας και διάφοροι άλλοι φορείς. Υπενθυμίζεται πως η Volvo συμμετέχει εδώ και καιρό σε διάφορα project αυτόνομης και ημιαυτόνομης οδήγησης όπως το SARTRE. Περισσότερα για την αυτόνομη οδήγηση μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό άρθρο.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!