NEA

McLaren, θα καταργήσει τους υαλοκαθαριστήρες;

McLaren-MP4-12C_Spider_2013_23

Από ότι φαίνεται η εφεύρεση της Mary Anderson που κρατά από το 1903 απειλείται για πρώτη φορά…

Ένα από τα αρχαιότερα συστήματα στο αυτοκίνητο είναι οι υαλοκαθαριστήρες τους οποίους η McLaren σκέπτεται να καταργήσει υιοθετώντας μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε υπερηχητικά τζετ. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στο παρμπρίζ να ταλαντώνεται σε συχνότητα 30 kHz δίχως να γίνεται αντιληπτή από το ανθρώπινο αυτί μήτε από τα ζώα.

Η ταλάντωση δεν επιτρέπει στις σταγόνες της βροχής να κατακάθονται στην επιφάνεια ενώ δημιουργεί ένα αόρατο φιλμ που απομακρύνει ακόμη και τα έντομα και τις ακαθαρσίες. Έτσι, το σύστημα αυτό προσφέρει καλύτερη ορατότητα εν απουσία της ενοχλητικής και θορυβώδους κίνησης των υαλοκαθαριστήρων που χαλούν και την αεροδυναμική.

Φυσικά, πρόκειται για ένα σενάριο που αν ποτέ υλοποιηθεί θα αφορά σε αυτοκίνητα με ανάλογο κόστος ενώ προσθέστε πως υπάρχει και το εξής μειονέκτημα: όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε στάση το σύστημα τίθεται εκτός λειτουργίας αφήνοντας το παρμπρίζ ανυπεράσπιστο σε εναέριους βομβαρδισμούς, δηλ. στις κουτσουλιές :-)

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!