NEA

Ford, στον ρυθμό της αυτόνομης οδήγησης!

ford-autonomous-automated-driving-research-vehicle (3)

Η αμερικανική εταιρία προστίθεται στο σύνολο των κατασκευαστών που επενδύουν στην αυτόνομη οδήγηση για την επόμενη δεκαετία…

ford-autonomous-automated-driving-research-vehicle (2)Συμπλέοντας με την τάση της τεχνολογίας του αύριο η Ford ανακοίνωσε πως εξελίσσει σύστημα αυτόνομης οδήγησης με στόχο το πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα για το 2012. Για την ώρα η αμερικανική εταιρία παρουσίασε στις ΗΠΑ ένα Ford Fusion Hybrid -πρόκειται για το αμάξωμα του νέου Mondeo που αναμένεται και στην Ευρώπη από το επόμενο έτος- εξοπλισμένο με διάφορα συστήματα ασφαλείας.

Ουσιαστικά πρόκειται για επιμέρους συστήματα -όπως του ελέγχου της τυφλής γωνίας, της διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, της αυτόνομης στάθμευσης, του ενεργού cruise control κ.α.- που όλα μαζί και με την βοήθεια ενός οπτικού αισθητήρα λέιζερ συνθέτουν ένα αυτόνομο σύστημα που εντάσσεται στο πρόγραμμα VIRTTEX.

ford-autonomous-automated-driving-research-vehicle (1)Ο αισθητήρας λέιζερ (LIDAR ή light-based range detection) έχει τη δυνατότητα να «διαβάζει» έως και 2,5 εκατομμύρια φορές το λεπτό ότι συμβαίνει στο δρόμο και εμπρός από το αυτοκίνητο σε απόσταση έως και 60 μέτρα. Τα δεδομένα συλλέγονται σε μια μονάδα που τα χρησιμοποιεί και τα διασταυρώνει με ένα τρισδιάστατο χάρτη της περιοχής κίνησης. Το όλο σύστημα είναι τοποθετημένο στην οροφή του Fusion ενώ η Ford αναπτύσσει παράλληλα και ασύρματα συστήματα επικοινωνίας μεταξύ των αυτοκινήτων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!