ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πόσο θα ρυπάνει το Μουντιάλ του 2014;

brazil stadium mundial 2014 increase CO2 emmisions (2)

Μελέτες έδειξαν πως το επερχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στην Βραζιλία θα ρυπάνει την ατμόσφαιρα με τόσο CO2 όσο 560.000 αυτοκίνητα το χρόνο!

brazil stadium mundial 2014 increase CO2 emmisions (3)Κάθε Μουντιάλ αποτελεί την αποκορύφωση του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο αλλά όπως κάθε σχεδόν παγκόσμια διοργάνωση έτσι και αυτή συνεπάγεται έντονη μεταφορική δραστηριότητα. Η οποία θα είναι κυρίως εναέρια μιας και το Μουντιάλ θα λάβει χώρα τον Ιούνιο-Ιούλιο στην Βραζιλία (την 5η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο όπου θα γίνουν 64 ματς σε 12 διαφορετικά στάδια) με αποτέλεσμα για ακόμη μια φορά να εκτοξευθούν οι συνολικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να αγγίξουν τα 2,72 εκ. τόνους!

brazil stadium mundial 2014 increase CO2 emmisions (4)Πάντως, κάτι τέτοιο αναμένεται να μεταβληθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του 2014 που θα διοργανωθεί από τη Βραζιλία. Άλλωστε έχει ανακοινωθεί από τις επίσημες αρχές της χώρας ότι το Μουντιάλ του 2014 θα αποτελέσει το πιο οικολογικό που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ! Το γεγονός αυτό βασίζεται σε μια Παγκόσμια διοργάνωση που θα προχωρήσει ένα πρόγραμμα στην χρησιμοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών, στην εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στην περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του φίλαθλου κοινού ώστε να αντισταθμίσει την εκπομπή CO2. Για την οποία το 90% θα ευθύνονται οι μετακινήσεις των φιλάθλων…

brazil stadium mundial 2014 increase CO2 emmisions (1)Αξίζει να σημειωθεί πως το προηγούμενο Μουντιάλ που είχε γίνει το 2010 στη Νότια Αφρική (ποιος δεν θυμάται τις εκνευριστικές βουβουζέλες;) είχε προκαλέσει ενιαπλάσια εκπομπή ρύπων καθώς οι αποστάσεις που κάλυψαν οι ομάδες και οι φίλαθλοι ήταν πολύ μεγαλύτερες, σε σύγκριση με τις αποστάσεις που καλύφθηκαν στο Μουντιάλ της Γερμανίας. Η επιβάρυνση για το περιβάλλον προήλθε σε ποσοστό 85% από τις αεροπορικές μεταφορές, αλλά και τις χερσαίες μετακινήσεις στις πόλεις της Νότιας Αφρικής όπου έγιναν οι αγώνες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!