NEA

Mercedes-Benz, έξυπνο ρολόι για έξυπνα αυτοκίνητα!

mercedes-benz-and-pebble-technology-smartwatch (1)

Στο πλαίσιο της CES η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Pebble Technology για την εξέλιξη ενός smartwatch…

mercedes-benz-and-pebble-technology-smartwatch (2)Από τα έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) είναι θέμα χρόνου πότε θα δούμε και έξυπνα ρολόγια (smartwatches) που θα συνδέονται μέχρι και το αυτοκίνητο. Έτσι, η Mercedes προχωρά σε συνεργασία με την εταιρεία Pebble Technology, που έχει έδρα τη Silicon Valley, με στόχο την εξέλιξη του «Internet of things» (του διαδικτύου των στοιχείων, δηλ. των πλεονεκτημάτων που επιφέρει για τον χρήστη).

Το smartwatch θα έχει τη δυνατότητα να συγχρονίζει με το smartphone του οδηγού καθώς και με το αυτοκίνητο ενώ στην οθόνη του ρολογιού θα προβάλλονται μεταξύ άλλων πληροφορίες σχετικά με τη θέση που είναι σταθμευμένο το αυτοκίνητο, για το αν οι πόρτες του είναι κλειδωμένες, την στάθμη του ρεζερβουάρ κ.α. Επίσης, το smartwatch μπορεί να υποστηρίζει πληροφορίες σχετικά με το κυκλοφοριακό, διάφορες εφαρμογές όπως το Siri αλλά και μελλοντικές πλατφόρμες όπως το πολλά υποσχόμενο δίκτυο V2V.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!