ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Bose, ηχοακυρωτικό τσιπάκι!

bose-noise-cancelin-chip-NXP (1)

Η Bose αποφάσισε να λανσάρει ξεχωριστά την τεχνολογία NXP που μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε σύγχρονο ηχοσύστημα αυτοκινήτου…

bose-noise-cancelin-chip-NXP (1)Υπάρχουν φορές που ο ήχος είναι ευπρόσδεκτος (π.χ. στα σπορ μοντέλα) αλλά στο μεγαλύτερο ποσοστό των αυτοκινήτων οι ειδικοί προσπαθούν να διατηρούν την στάθμη των ντεσιμπέλ στην καμπίνα όσο το δυνατόν χαμηλότερα. Η Bose και συγκεκριμένα το τμήμα audio ανακοίνωσε ένα νέο τσιπάκι που είναι συμβατό σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο και ουσιαστικά παράγει συχνότητα ήχου που επισκιάζει αυτή του θορύβου.

bose-noise-cancelin-chip-NXP (2)Με απλά λόγια, το ημιαγώγιμο τσιπ NXP μπορεί να αναγνωρίζει τον ήχο του κινητήρα ή της μετάδοσης από τα ηχεία και να αναπαράγει ανάστροφη κυματομορφή με την τεχνολογία της ηχοακύρωσης. Φυσικά μην περιμένετε το σύστημα της Bose να αντικαταστήσει το… σιλανσιέ της εξάτμισης αλλά μπορεί βελτιώνει τα επίπεδα των ντεσιμπέλ όπου σε μία λιμουζίνα με V6 ή V8 μοτέρ το παραμικρό λιγότερο παίζει μεγάλο ρόλο (θυμηθείτε, η κλίμακα dB είναι λογαριθμική).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!