NEA

Το ανανεωμένο Jeep Grand Cherokee και οι τάρανδοι…

gl_algtest-jeep-grand-cherokee(fri)

Όχι, μέρες που είναι δεν αναφερόμαστε σε αυτούς του Άγιου Βασίλη, αλλά στους άλλους, η δοκιμή αποφυγής των οποίων έχει κατά καιρούς ντροπιάσει αρκετά αυτοκίνητα, στα μάτια του καταναλωτικού κοινού.

Το συγκεκριμένο μοντέλο, στην προκειμένη περίπτωση, έχει και αυτό μία μικρή, θλιβερή ιστορία να διηγηθεί. Πριν από δύο χρόνια στην αντίστοιχη δοκιμή ενός Σουηδικού περιοδικού αυτοκινήτου, ο οδηγός του δεν δυσκολεύτηκε να το σηκώσει στις 2 ρόδες, χαρίζοντας στο φωτογράφο μία εξαιρετική φωτογραφία και στους επιβαίνοντες μία near death εμπειρία που θα έχουν να θυμούνται για καιρό.

«Τέτοια συμπεριφορά είναι τελείως απαράδεκτη για ένα μοντέλο του 2012» ανέφερε το συμπέρασμα του συντάκτη, ο οποίος δεν είχε και άδικο. Το καλογυαλισμένο Grand Cherokee Overland της δοκιμής, με τους τροχούς των 20 ιντσών, το ESP και το Rollover Protection System, πήγε να ντελαπάρει σε μία μανούβρα με μόλις 63,5 χλμ./ώρα.

gl_algtest-jeep-grand-cherokee001Αυτό, εκτός από τους αναγνώστες του τεύχους, φαίνεται να προβλημάτησε και τους ιθύνοντες της Jeep, οι οποίοι φρόντισαν και έλαβαν τα μέτρα τους. Πλέον, η νεότερη έκδοση του Grand Cherokee διαθέτει αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά τα οποία επεμβαίνουν αμεσότερα και πιο στοχευμένα, όταν ο οδηγός πραγματοποιεί απότομους ελιγμούς.

Μία νέα δοκιμή του περιοδικού, σε ένα τρίλιτρο CRD φορτωμένο με επιβάτες και αποσκευές, το οποίο έφτανε σε βάρος τα 2,949 κιλά, έδειξε ότι η συμπεριφορά του αυτοκινήτου δεν αποτελούσε πλέον εφιάλτη για τον οδηγό. Ακόμα και με ταχύτητες της τάξης των 71 χλμ./ώρα, όπου έφεραν το συγκεκριμένο μοντέλο στα όριά του, αυτό παρέμεινε πιστό στην πορεία του. Ποιος ξέρει, ίσως τώρα στη Jeep να απομακρύνουν και εκείνα τα προειδοποιητικά αυτοκολλητα ανατροπής από το σκίαδιο του οδηγού…

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!