NEA

Porsche, αναμνήσεις από Dakar!

Στην φωτογραφία βλέπετε τις Porsche 953 (εμπρός) και την 959 (πιο πίσω) οι οποίες είχαν κατακτήσει τα Dakar του 1984 και 1986 αντίστοιχα…

Μετά τις φήμες που θέλουν την Porsche να παρουσιάζει τον ερχόμενο Απρίλιο στο Πεκίνο μία πρωτότυπη 911 με την επωνυμία Safari θυμίζοντας τις παλαιότερες που είχαν λάβει μέρος στο ράλι Σαφάρι,  ας θυμηθούμε τις 953 και 959 που συμμετείχαν στο περιβόητο ράλι Παρίσι-Ντακάρ.

Η Porsche 953 ήταν μια βαριά μετατροπή της κανονικής 911 με τον 6-κύλινδρο ισχύος 300 PS και το σύστημα τετρακίνησης ήταν σε πρωτότυπη μορφή. Μετά τον θρίαμβο το 1984 -με 3 αγωνιστικές 953 να τερματίζουν στην 1η, 6η και 26η θέση- την βελτιωμένη τετρακίνηση κληρονόμησε η 959 (η οποία δεν κατάφερε ποτέ να συγκινήσει όπως η 911).

Την πρώτη χρονιά συμμετοχής και τα 3 αγωνιστικά 959 δεν κατάφεραν καν να τερματίσουν στον Ντακάρ. Την επόμενη, όμως, οι Rene Metge και Dominique Lemoyne επανέλαβαν ότι και πριν δύο χρόνια κατακτώντας ξανά την 1η θέση. Μία ακόμη 959 βρέθηκε στην 2η θέση. Το αυτοκίνητο κινούταν από 6-κύλινδρο 2,8 lt με διπλά τούρμπο και έβγαζε περίπου 80 άλογα παραπάνω από την κανονική του εκδοχή. Τέλος, μπορείτε να δείτε ένα εξίσου ενδιαφέρον βίντεο από το Le Mans και την Porsche 936!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!