NEA

Lexus RC F, το ισχυρότερο ever [vid]

Lexus-RC-F-2015 (10)
Η ιαπωνική εταιρία προμηνύει πως αυτό θα είναι το ισχυρότερο Lexus με V8 κινητήρα που έχει κατασκευαστεί ποτέ!

Τι είναι για το RC F; Για εμάς ένα εξεζητημένο κουπέ, για τους Αμερικανούς ο αντίπαλος της BMW M4! Όπως είναι γνωστό τα Lexus είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και για αυτό στο Detroit θα κάνει πρεμιέρα στις 14 του μήνα το καυτό κουπέ που βλέπετε και είχε παρουσιαστεί στο Τόκιο πριν από μερικούς μήνες.

Στην αμερικανική έκθεση θα δούμε την έκδοση R η οποία εξοπλίζεται με αναβαθμισμένη έκδοση του V8 κινητήρα χωρητικότητας 5,0 lt με την ισχύ του να ξεπερνά τα 450 άλογα. H ιαπωνική εταιρία δεν έχει αναφέρει κάτι παραπάνω αλλά εικάζεται πως η ισχύς θα περνά στους πίσω τροχούς με στάνταρ αυτόματο κιβώτιο και paddles στο τιμόνι.

Από μηχανολογικής πλευράς θα υπάρχουν όλα τα καλούδια με μπλοκέ διαφορικό, αναβαθμισμένη ανάρτηση και φρένα καθώς και πλήρες αεροδυναμικό πακέτο με μεγάλες εισαγωγές αέρα και ενεργή πίσω αεροτομή που θα μαζεύεται αυτόματα στις χαμηλές ταχύτητες. Παρόλο που η παραγωγή του LFA τερματίστηκε το 2012 (στις 14/12 από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου Motomachi στην Ιαπωνία πέρασε το υπ’ αριθμόν 500) η Lexus έχει κάνει γνωστό πως θα συνεχίσει την παράδοση των ειδικών εκδόσεων F.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!