NEA

Νέο hatchback από την κινεζική Qoros [upd]

Qoros-3-Hatch-2014-Geneva (2)

Όπως είχε γίνει γνωστό η κινεζική εταιρία πρόκειται να παρουσιάσει στην Γενεύη το δεύτερο μοντέλο της για την ευρωπαϊκή αγορά…

Qoros-3-Hatch-2014-Geneva (1)Αναμφίβολα η Qoros δεν αποτελεί ένα κινεζικό πυροτέχνημα στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά μία εταιρία με μεγάλη προοπτική. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως το πρώτο της μοντέλο, το 3 Sedan, τα πήγε περίφημα στην αξιολόγηση του Euro NCAP συγκεντρώνοντας κορυφαία βαθμολογία.

Τώρα, στο επερχόμενο σαλόνι της Γενεύης -που θα γίνει τον Μάρτιο- η Qoros προετοιμάζεται για το ντεμπούτο του 3 Hatchback, όπως αυτό ονομάζεται. Υπενθυμίζεται πως πριν από εβδομάδες είχαμε δει μερικές teaser φωτογραφίες και μόλις πρόσφατα οι Κινέζοι έδωσαν στην δημοσιότητα ακόμη δύο με την πλήρη όψη του αυτοκινήτου καθώς και ένα βίντεο.

Όπως μπορεί να δει κανείς το αποτέλεσμα είναι κολακευτικό παραπέμποντας αισθητικά σε μοντέλα της ΚΙΑ με το μήκος του αμαξώματος να φτάνει τα 4438 mm. Η Qoros κάνει λόγο για «γενναιόδωρο» χώρο αποσκευών καθώς και για ένα διάκοσμο με όλα τα κομφόρ που περιλαμβάνει και υπηρεσίες 3G.

Από πλευράς μηχανικών μερών χρησιμοποιείται η πλατφόρμα του 3 Sedan καθώς και οι κινητήρες 1,6 lt με 125 PS στην ατμοσφαιρική και 154 PS στην τούρμπο εκδοχή. Την μετάδοση στους εμπρός τροχούς αναλαμβάνει μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο διπλού συμπλέκτη ενώ σημειώστε πως το 3 Sedan κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Changshu στην Κίνα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!