NEA

Περισσότερα για το Subaru WRX STI [upd+vid]

new-Subaru-WRX-STI-2014 (5)

Την παγκόσμια πρεμιέρα του πραγματοποιεί στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ένα από τα δημοφιλέστερα σπορ μοντέλα που μας κάνει να αναπολούμε παλιές καλές εποχές…

Οι αρχικές μας πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και το νέο WRX STI κάνει ντεμπούτο στο Detroit με τούρμπο 4-κύλινδρο κινητήρα 2,5 lt που αποδίδει 305 PS στις 6.000 rpm και 393 Nm στις 4.000 rpm. Τελικά, η μόνη επιλογή για την μετάδοση θα είναι μηχανικό κιβώτιο με 6 σχέσεις ενώ από εκεί και πέρα η ροπή περνά στους τέσσερις τροχούς με την γνωστή συμμετρική τετρακίνηση (Subaru Symmetrical All-Wheel Drive) με το κεντρικό ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό (Multi-Mode Driver Controlled Center Differential ή DCCD) με κατανομή 41/59 (εμπρός/πίσω).

Μέσω του χειριστηρίου (Subaru Intelligent Drive ή SI-DRIVE) στην κεντρική κονσόλα ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία προγράμματα λειτουργίας της τετρακίνησης (Intelligent, Sport, Sport Sharp) ενώ ανάλογα μεταβάλλεται η χαροτγράφηση του μοτέρ και η απόκριση του γκαζιού. Νέο στοιχείο στο STI είναι το σύστημα Active Vectoring που επεμβαίνει στον εμπρός εσωτερικό τροχό και τον επιβραδύνει στην διάρκεια στροφής για να διορθώσει την πορεία του αυτοκινήτου.

Φυσικά, διατηρούνται τα σήματα κατατεθέν κάθε STI όπως είναι το μπλε μεταλλικό χρώμα, η τεράστια φτερούγα στο πίσω μέρος, οι χρυσές 18άρες ζάντες της BBS και άλλα στοιχεία. Για την ώρα η Subaru δεν έχει ανακοινώνει κάτι σχετικό με τις επιδόσεις, για αυτό μείνετε δικτυωμένοι στο caroto.gr!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!