ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ελαστικά για 100.000 χλμ. από τη Michelin

premier-header

Η σειρά ελαστικών Premier A / S της Michelin μπορεί να διανύσει 100.000 χλμ. ή να αντέξει για 6 χρόνια πριν χρειαστεί αντικατάσταση!

Michelin-Premier-AS-Cross-Section-InfoΟι εξελίξεις στην τεχνολογία των ελαστικών, όπως φαίνεται, τρέχουν. Η Michelin ανακοίνωσε μία νέα σειρά, ονόματι Premier A / S, η οποία μπορεί να διανύσει 100.000 χλμ. ή 6 χρόνια πριν χρειαστεί αντικατάσταση, με την πρόσφυση μάλιστα να βελτιώνεται, όσο περνάει ο καιρός! Όλα αυτά χάρη σε μία νέα τεχνολογία, με την ονομασία EverGrip. Οι μηχανικοί εξέλιξης της εταιρίας δημιούργησαν μία νέα γόμα με υψηλά ποσοστά διοξείδιου του πυριτίου και ηλιέλαιου.

Παράλληλα επανασχεδιασαν και το πέλμα, με τρόπο που με την πάροδο του χρόνου οι αυλακώσεις για την απομάκρυνση των νερών της βροχής ανοίγουν, αντί να στενεύουν, όπως συμβαίνει στα συμβατικά ελαστικά. Υπάρχει μάλιστα μία δεύτερη, εσωτερική χάραξη με 150 αυλακώσεις, οι οποίες δεν είναι εμφανείς όταν το ελαστικό είναι καινούριο αλλά βγαίνουν στην επιφάνεια όπως αυτό φθείρεται.

Όπως δήλωσε και ο Scott Clark , COO της Michelin North America, “με τις πραγματικά επαναστατικές προόδους μας στην τεχνολογία των ελαστικών , είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε άμεσα τα αποτελέσματα της φθοράς των ελαστικών στην πρόσφυση, σπάζοντας τα παραδοσιακά πρότυπα”.

Το νέο Michelin Premier A / S με EverGrip θα είναι αρχικά διαθέσιμο σε 32 μεγέθη (185/65R15 – 245/45R18). Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στα μέσα της άνοιξης στην Αμερική και αργότερα θα εξαπλωθούν και στον υπόλοιπο πλανήτη.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!