NEA

Chevrolet, η αγωνιστική Corvette Z06 C7.R!

Corvette-C7R

Οι αγωνιστικές εκδόσεις της Corvette είναι συνυφασμένες με την ιστορία του μοντέλου. Ιδού λοιπόν, ο νεώτερος εκπρόσωπος του είδους.

Παράλληλα με τη νέα Corvette Z06 το πρώτο διεθνές σαλόνι της χρονιάς, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Ντιτρόιτ, φιλοξενεί και την αγωνιστική εκδοχή της, Ζ7.R. Τα δύο μοντέλα μοιράζονται αρκετά κοινά στοιχεία, όπως το σασί, αρκετά μέρη του κινητήρα, καθώς και αεροδυναμικά βοηθήματα. Συγκεκριμένα για το πλαίσιο, έχει κατασκευαστεί από ειδικά κράματα αλουμινίου, με στόχο τη μείωση του βάρους.

Παράλληλα, είναι κατά 40% πιο άκαμπτο σε σχέση με αυτό της απερχόμενης Corvette C6.R. Η νέα αγωνιστική Vette διαθέτει, σύμφωνα με τους κανονισμούς του πρωταθλήματος GT, έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα V8 άμεσου ψεκασμού, με χωρητικότητα 5,5 λίτρων. Ένα σύνολο που προέρχεται ουσιαστικά από τη C6.R. Νέες είναι οι αναρτήσεις, όπου έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να φέρουν φαρδύτερα αγωνιστικά ελαστικά και μεγαλύτερα δισκόφρενα.

Μετά πάντως από τη στατική παρουσίαση του αυτοκινήτου, σειρά έχει η δράση. Στις 25 του μήνα η C7.R θα δεχτεί το βάπτισμα του πυρός στο 52ο Rolex 24 στη Daytona. Η αγωνιστική ομάδα της εταιρίας θα παρατάξει δύο αυτοκίνητα, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και άλλοι αγώνες, όχι μόνο στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού αλλά και στη γηραιά ήπειρο. Ήδη στο πρόγραμμα έχουν προστεθεί τον Ιούνιο  οι 24 ώρες του Le Mans, όπου η Corvette C7.R θα ανταγωνιστεί στην κατηγορία GTE.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!