NEA

Η ΚΙΑ στο Consumer Electronics Show του 2014

UCD INTERIOR

 

Η Kia Motors παρουσιάζει το μέλλον της τεχνολογίας μεταφορών στο Consumer Electronics Show του 2014…

Το ταξίδι μέσω της ερήμου της Νεβάδα, κατευθύνεται προς τα λαμπερά φώτα και τα τεράστια ξενοδοχεία του Λας Βέγκας, μπορεί να προσφέρει στους ταξιδιώτες την εμπειρία της περιπέτειας και ταυτοχρόνα την αίσθηση της ελευθερίας μέσω της κίνησης και της μοναξιάς του ανοικτού δρόμου , ένα συναίσθημα που δένει τον οδηγό με το αυτοκίνητο και φερνει στο προσκήνιο την ανάγκη επικοινωνίας με τον έξω κόσμο.

UVO EVΣτο Consumer Electronics Show ( CES ) του 2014, η Kia Motors Αμερικής ( KMA ) παρουσιάζει μια συλλογή από νέες και μελλοντικές τεχνολογίες κυρίως τηλεματικής, ενημέρωσης & ψυχαγωγίας, που  επικεντρώνονται στη δημιουργία μιας ασφαλέστερης, πιο δυναμικής και αποδοτικής οδηγικής εμπειρίας. Ο ακρογωνιαίος λίθος των νέων αυτών τεχνολογιών είναι το σύστημα «UVO» της Kia, το οποίο κυριαρχεί σε αυτή τη διασύνδεση μεταξύ του οδηγού και αυτοκινήτου. Ως  επικεφαλής σχεδιασμού, η Kia θα παρουσιάσει επίσης το concept car KND – 7 που κάνει το ντεμπούτο του στη Βόρειο Αμερική και διαθέτει έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 1,6 λίτρων και φουτουριστικό εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό που ξεχωρίζει.

«Με το UVO, η Kia έχει μια ισχυρή βάση για να αναπτύξει πάνω σε αυτή τις εξελίξεις  της τηλεματικής καθώς και των τεχνολογιών πληροφόρησης & ψυχαγωγίας «ιnfotainment», επαναπροσδιορίζοντας τα όρια της συνδεσιμότητας και της ευκολίας, διατηρώντας παράλληλα την ασφάλεια ως κορυφαία προτεραιότητα», δήλωσε ο Henry Bzeih , επικεφαλής Τεχνολογικού Σχεδιασμού της KMA . «Οι ομάδες της Kia ψάχνουν συνεχώς για νέους και καλύτερους τρόπους για να ενισχύσουν τη σχέση μεταξύ οδηγού και αυτοκινήτου.  Η ρεαλιστική μας προσέγγιση της τεχνολογίας στο αυτοκίνητο, σε συνδυασμό με συναρπαστικό σχεδιασμό και εξαιρετικές λειτουργίες έχει σαν αποτέλεσμα σήμα της Kia κινείται σε νέες και συναρπαστικές κατευθύνσεις.”

Οδηγοκεντρική Αντίληψη Σχεδιασμού. Η έννοια της οδηγοκεντρικής αντίληψης εστιάζει στην ασφάλεια και τη διαισθητική διασύνδεση μέσω καινοτόμου σχεδιασμού πολλαπλών αισθητήρων.Το κεντρικό σημείο της προσέγγισης της Kia στο όχημα της τεχνολογίας, όπως αποδεικνύεται από το σύστημα UVO, είναι «να κρατήσει τα μάτια του οδηγού στο δρόμο και τα χέρια στο τιμόνι». Η έννοια «ΟΑΣ» παραμένει πιστή σε αυτή την αρχή ενώ παράλληλα ενισχύει τη λειτουργικότητα, παρέχοντας μια ευρεία οθόνη 18 ιντσών HUD (Head-Up-Display), η οποία προσφέρει στον οδηγό στοιχεία ζωτικής σημασίας όπως η ταχύτητα, η πλοήγηση και πληροφορίες για την κυκλοφορία . Επιπλέον, η οθόνη 12.3 ιντσών (TFT – LCD) στον ο πίνακας οργάνων παρουσιάζει μια 3D άποψη των ζωτικής σημασίας πληροφοριών του όχηματος, χρησιμοποιώντας eye- tracking τεχνολογία για να διατηρήσει μια σαφή εικόνα από διάφορες οπτικές γωνίες.

Αναπτύχθηκε για να επιτρέψει την πλήρη χρήση των υπηρεσιών πλοήγησης του οχήματος καθώς και άλλων λειτουργιών που χειρίζεται ο οδηγός, χωρίς συμβιβασμούς στην ασφάλεια. Η «ΟΑΣ» περιλαμβάνει επίσης έναν αισθητήρα κινήσεων του χεριού. Χάρη σε αισθητήρες υπέρυθρου φωτός και κάμερας, οι χρήστες μπορούν να έχουν γρήγορη πρόσβαση στις επιλογές ραδιοφώνου και του σύστηματος πλοήγησης με απλές κινήσεις του δάχτυλου ή του χεριού χωρίς να παίρνουν τα μάτια τους από το δρόμο. Η έννοια «ΟΑΣ» περιλαμβάνει επίσης μια συσκευή φόρτισης κινητών τηλεφώνων χωρίς καλώδια. Η φόρτιση των συσκευών γίνεται μέσω μαγνητικής επαγωγής, η οποία επιτρέπει στον οδηγό απλά να τοποθετήσει τη συσκευή στην επιφάνεια φόρτισης, χωρίς την ταλαιπωρία των καλωδίων φόρτισης .

UVO EVΠληροφόρηση & ψυχαγωγία Εντος Οχήματος. Η Kia ανέπτυξε και διαθέτει τεχνολογία αιχμής φιλική προς τον χρήστη σε συστήματα ενημέρωσης & ψυχαγωγίας σε πολλά πρόσφατα μοντέλα της, συμπεριλαμβανομένου του νέου Kia Soul 2014. Στη φετινή CES, τα εντυπωσιακά συστήματα ΠΨΕΟ δίνουν μια ιδέα για τις τελευταίες καινοτομίες της Kia στις εντός του οχήματος υπηρεσίες. Η απρόσκοπτη παροχή πληροφοριών επιτυγχάνεται μέσω μιας οθόνης multi-touch 20 ιντσών στη κεντρική κονσόλα. Οι πληροφορίες στη συνέχεια συγχρονίζονται μέσω του tablet ή του smartphone του οδηγού, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση σε μια σειρά από υπηρεσίες, από κοινωνική δικτύωση έως και υποβοήθησης στάθμευσης.

Καινοτόμες εξελίξεις υπάρχουν και στην τεχνολογία διάθεσης της μουσικής στο «Smart Radio», όπως τη δυνατότητα διαμόρφωσης της λίστας αναπαραγωγής ανάλογα με τη διάθεσή του χρήστη ή βασιζόμενη σε πέντε πρότυπα για διαφορετικά περιβάλλοντα οδήγησης, όπως πχ «οδήγηση σε παραλιακό δρόμο το καλοκαίρι» και βέβαια όλα παρέχονται από την ιδιόκτητη μουσική υπηρεσία της Kia .

IVI TOPΗ ανάπτυξη  των συστημάτων επικοινωνίας «από όχημα σε όχημα» και «από όχημα σε βάση» αποδεικνύει την ΠΨΕΟ σε μια σειρά πραγματικών σεναρίων. Οπτικές και ακουστικές προειδοποιήσεις των κινδύνων, καθώς και προειδοποιήσεις για τους πιθανούς κινδύνους στην κίνηση στον δρόμο σε πραγματικό χρόνο, όπως κίνδυνος μετωπικής σύγκρουσης, ακούσιας αλλαγής λωρίδας, ή τις τρέχουσες συνθήκες σε μία διασταύρωση κατά την διαδρομή, παρέχουν σιγουριά για τον οδηγό και τους επιβάτες.

H Ασύρματη τεχνολογία “Dynamic HD Wireless” ( WiHD ) επιτρέπει και βελτιστοποιεί τη σύνδεση των διαφόρων αυτών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένης της οθόνης του μπροστινού καθίσματος και των δύο ανεξάρτητων μονάδων ψυχαγωγίας για τους πίσω επιβάτες. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στους επιβάτες να απολαμβάνουν τη δική τους μουσική καθώς και βίντεο, ενώ ταυτόχρονα παρέχονται στον οδηγό πληροφορίες, όπως προ-προγραμματισμένες ειδοποιήσεις πλοήγησης μέσω του smartphone.

Σύστημα UVO για ηλεκτρικά οχήματα. Εν αναμονή του λανσαρίσματος στην αγορά των ΗΠΑ εντός του τρέχοντος έτους του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού όχημα της Kia, η Kia στην «CES 2014» τονίζει επίσης τις βελτιωμένες δυνατότητες της εφαρμογής (application) για smartphones του UVO  με τηλεματική λειτουργία που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τα ηλεκτρικά οχήματα. Αυτή η μοναδική διαδραστική εφαρμογή που είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει στην αγορά, παρέχει συνεχείς πληροφορίες για το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας του οχήματος, την απόσταση που θα διανύσει μέχρι να αποφορτιστεί, καθώς και τη δυνατότητα να ψάξει για κοντινούς σταθμούς φόρτισης. Επίσης, μέσω εφαρμογής, οι ιδιοκτήτες μπορούν να προκαθορίσουν χρόνους και επίπεδα φόρτισης καθώς και τις συνθήκες στην καμπίνα του οχήματος μέσω τηλεχειρισμού του συστήματος κλιματισμού του ηλεκτρικού οχήματος.

CUTAWAYΤο μέλλον του συστήματος UVO της Kia. Στην καρδιά των συστημάτων τηλεματικής και infotainment της Kia, βρίσκεται  η τεχνολογία UVO VR αναγνώρισης φωνής (Voice Recognition). Ενισχύοντας την επόμενη γενιά τηλεματικής Kia, αυτή η υβριδική πλατφόρμα αναγνώρισης φωνής επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν εύκολα και αποτελεσματικά λειτουργίες όπως η υπαγόρευση μηνυμάτων (sms), επιλογή της αγαπημένη τους μουσικής, ή αναζήτηση  πληροφοριών για την κατεύθυνση της διαδρομής, διατηρώντας πάντα «τα μάτια τους στο δρόμο και τα χέρια στο τιμόνι» .

Μόλις, στο επόμενο έτος, τα αυτοκίνητα  του “model year 2015” της Kia θα διατίθενται με ένα ολοκαίνουργιο πακέτο πολυμέσων, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να κατεβάσετε πρόσθετες εφαρμογές, όπως η μουσική υπηρεσία , «iHeart Radio». Η προσθήκη της εφαρμογής αναγνώρισης μουσικού κομματιού «Sound Hound» θα μεταφέρει σε άλλα επίπεδα το άκουσμα μουσικής στο αυτοκίνητο, ενώ η ενσωμάτωση της εφαρμογής «Yelp ®» θα βοηθήσει τους ιδιοκτήτες Kia να εντοπίσουν τα πιο hot εστιατόρια ή τα καλύτερα κλαμπ. Η Kia διαθέτει δικό της UVO application store που θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να προσαρμόσουν σύμφωνα με τις προτιμήσεις του την infotainment εμπειρία τους.

Το Σήμερα και το αύριο της προηγμένης τεχνολογίας Kia. Η Kia παρουσιάζει περήφανα την τρέχουσα και μελλοντική τεχνολογία της σε ελκυστικό και διαδραστικό στυλ. Παρουσιάζονται 24 διαφορετικές τεχνολογίες, εκ των οποίων οι 10 είναι ήδη ενσωματωμένες σε οχήματα παραγωγής, όπως στην πισωκίνητη ναυαρχίδα της Kia Κ900 που παρουσιάστηκε πρόσφατα, συμπεριλαμβανομένων των “Smart Cruise Control» καθώς και των συστημάτων «περιμετρικής παρακολούθησης οχήματος». Επίσης, λεπτομερή βίντεο επιδεικνύουν κάθε τεχνολογικό σκέλος δίνοντας την ευκαιρία να γίνουν γνωστά περισσότερα στοιχεία σχετικά με το τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) της Kia σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στην φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία καθώς και την τεχνολογία πολυμέσων, όπως η ασύρματη φόρτιση συσκευών και το υδρόψυκτο σύστημα μπαταρίας.

KND-7Concept Car Kia KND – 7. Το πρωτότυπο 4θυρο “compact-sedan” της Kia «KND – 7» κάνει το ντεμπούτο του στην Βόρειο Αμερική στο φετινό «CES 2014». Σχεδιασμένο στα στούντιο της Kia στη Σεούλ και υπό την καθοδήγηση του Προέδρου & Υπεύθυνου Σχεδιασμού, Peter Schreyer, το KND – 7 έχει μήκος μικρότερο από τέσσερα μέτρα, οι πίσω πόρτες ανοίγουν σε αντίθετη κατεύθυνση από τις εμπρός επιτρέποντας την «πρόσβαση παντού», χωρίς παραδοσιακές κολώνες Β, παρέχοντας άριστη πρόσβαση στο πολυτελώς εξοπλισμένο εσωτερικό .

Το εξωτερικό στυλ του KND – 7 είναι τόσο κομψό και μικρό, με εμπρός μέρος σαν χαρούμενο πρόσωπο και τολμηρό χαρακτήρα. Τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού δημιουργήθηκαν από τον Peter Schreyer το 2007 για το concept car Kia «Kee 2 +2» και επανασχεδιάστηκαν σε μια νέα μορφή. Το εμπρός μέρος του KND – 7 προσομοιάζει ένα ευρύ «χαμόγελο» γύρω από το «στόμα», ενώ υπάρχει μια «εσοχή» στην κορυφή του παρμπρίζ, ένα σχεδιαστικό στοιχείο που εμφανίζεται στο Optima, Sportage και το premium sedan Cadenza. Το τελευταίο σχεδιαστικό χαρακτηριστικό στη μάσκα της Kia είναι ο χαμηλός σχεδιασμός της μάσκας που ενσωματώνει και την εισαγωγή αέρα του στροβιλοσυμπιεστή του.Το KND – 7 διαθέτει κινητήρα GDI 1,6 λίτρων (άμεσου ψεκασμού βενζίνης) υπερτροφοδοτούμενο, που παράγει 201 ίππους για μια δύναμη οδηγική εμπειρία.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!