NEA

Fiat, ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Chrysler.

fiat--chrysler-logosΚαταβάλλοντας το ποσό των 4,35 δις δολαρίων (περίπου 3,2 δις ευρώ) η Fiat ολοκλήρωσε την εξαγορά της Chrysler, η οποία ανήκει πλέον σε ιταλικά χέρια.

Αυτή είναι και η τελευταία πράξη του δράματος, μίας διαδικασίας που κράτησε πάνω από χρόνο και, αισίως, έφερε στα χέρια του Ιταλικού ομίλου το τελευταίο 41,46% των μετοχών της Chrysler. Η ένωση της Fiat με την Chrysler δρομολογήθηκε το 2009, με την οικονομική κρίση στις ΗΠΑ. Όσο για το νέο όμιλο, υπολογίζεται ότι είναι ο έβδομος μεγαλύτερος στον πλανήτη.

Οι συνολικές πωλήσεις του κυμαίνονται γύρω στα 4,4 εκ. οχήματα ετησίως. Στο τιμόνι του ομίλου παραμένει, σαν Διευθύνων Σύμβουλος, ο Sergio Marchionne, τουλάχιστον μέχρι το 2016. Ο τελευταίος, μάλιστα, δήλωσε ότι τώρα που ολοκληρώθηκε η εξαγορά, η Fiat είναι έτοιμη να διερευνήσει το ενδεχόμενο νέων συμμαχιών, για παράδειγμα με τον όμιλο PSA Peugeot-Citroen και με τη Suzuki.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!