NEA

Μισό αιώνα Shelby Cobra!

Shelby American Cobra CSX7000 (11)
Η αγαπημένη κόμπρα του Carol Shelby εξακολουθεί να δαγκώνει μετά από μισό αιώνα θυμίζοντας τις ένδοξες εποχές του παρελθόντος…

Από το 1964 έχει περάσει μισός αιώνας για την αγωνιστική Shelby Cobra 289 FIA η οποία έχει κατακτήσει πολλά τρόπαια σε διάφορες -κυρίως αμερικανικούς- αγώνες. Όσον αφορά στην πολιτική της έκδοση η roadster διθέσια από την βρετανική AC Cobra πωλούνταν στις ΗΠΑ ως Ford/Shelby Cobra καθώς οι V8 κινητήρες προέρχονταν από την Ford. Ο Carol Shelby ήταν ο άνθρωπος πίσω από κάθε Cobra (επίσης σε αυτόν πιστώνεται και το Shelby Mustang) και πλέον η αμερικανική Shelby πουλά αναβαθμισμένα Ford και κιτ υψηλής βελτίωσης για σπορ μοντέλα.

H Shelby (μία μετά τον θάνατο του ιδρυτή της (ο Carol Shelby πέθανε το 2012 σε ηλικία 89 ετών) παρουσίασε μία νέα σειρά από 50 αυτοκίνητα με ρετρό εμφάνιση, με μπλε χρώμα αμαξώματος σε συνδυασμό με κίτρινες ρίγες, ξύλινο τιμόνι και ρετρό ως προς το look ζώνες ασφαλείας. Οι διαθέσιμοι κινητήρες είναι φυσικά V8 της Ford, με ισχύ που ξεκινά από τους 200 ίππους.

Στην βασική του έκδοση το Cobra CSX7000 θα κοστίζει από 95.000 δολάρια στην έκδοση με αμάξωμα από υαλονήματα (fiberglass) και από 160.000 δολάρια στην έκδοση με το αλουμινένιο. Πραγματική ευκαιρία δηλαδή σε σύγκριση με τα γνήσια μοντέλα του ’60 που κοστολογούνται εκατομμύρια (δολάρια).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!