ΑΓΩΝΕΣ

F1, έτοιμες ακόμη δύο ομάδες!

Lewis Hamilton Mercedes AMG F1 W05

Οι Mercedes AMG F1, Red Bull & Sauber είναι ακόμη δύο ομάδες που προχώρησαν πρόσφατα στην επίσημη παρουσίαση τους…

Μετά από τις Ferrari, McLaren, Williams, Lotus και Force India, παρουσίασε και η ελβετική Sauber το δικό της μονοθέσιο, τη C33-Ferrari (καθώς οι Ιταλοί προμηθεύουν τους Ελβετούς με κινητήρες). Με τη C33 η ομάδα θέλει να αφήσει πίσω της την περσινή αποτυχημένη σαιζόν, ενώ σε σχέση με το 2013 έχει αλλάξει, όπως σε όλες τις ομάδες άλλωστε, ριζικά το design του μονοθεσίου. Παράλληλα οι άνθρωποι της Sauber τόνισαν τις τεχνικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν, κυρίως λόγω της πιο σύνθετης μονάδας πρόωσης. Χαρακτηριστικά ανάφεραν πως σε σχέση με τον V8 ο V6 turbo των 1.600 κ.εκ. έχει 40 επιπλέον εξαρτήματα, 30 από τα οποία χρειάζονται ψύξη.

Στην πίστα της Jerez στην Ισπανία, όπου ξεκινούν σιγά σιγά οι επίσημες δοκιμές, η Mercedes AMG παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο, την F1 W05, η οποία όπως είπαμε έχει σε ένα σημείο την ευχή της ομάδας προς τον Michael Schumacher. Όπως και όλα τα άλλα αυτοκίνητα της φετινής σαιζόν και η F1 W05 δεν είναι κούκλα, ενώ εδώ η μύτη μοιάζει με πέταλο. Χαρακτηριστικό της σχεδίασης της είναι ότι τα ψαλίδια της εμπρός ανάρτησής της είναι διαμορφωμένα σαν πτερύγια, προκειμένου να συμβάλλουν κι αυτά στην όσο το δυνατόν πιο ομαλή ροή του αέρα.

Πρώτη εμφάνιση στο κοινό έκανε στη Jerez και το μονοθέσιο της Red Bull με το οποίο θα αγωνιστούν οι Sebastian Vettel και Daniel Ricciardo. Η RB10 έχει σχεδιαστεί -από ποιον άλλλος- τον Adrian Newey και λόγω της στενής προεξοχής δείχνει παρόμοιο με της Toro Rosso που παρουσιάστηκε χτες. Με την STR9 θα αγωνιστούν οι Jean-Eric Vergne και Daniil Kvyat με την προσοχή να τραβά το μυτερό εξόγκωμα στο ρύγχος του μονοθεσίου. Μετά από επτά χρόνια η Torro Rosso θα χρησιμοποιεί κινητήρες Renault διακόπτωντας την συνεργασία με την Ferrari. H ομάδα της Marussia ανέβαλλε την παρουσίασή της λόγω τεχνικού προβλήματος.

Με τη συνεργασία του carzine.gr

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!