NEA

VW, φρεσκάρισμα για το Polo!

2014 Volkswagen Polo facelift (1)

Τον Μάρτιο στο σαλόνι της Γενεύης θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στο κοινό το ανανεωμένο Polo με τις πωλήσεις να ξεκινούν μερικές εβδομάδες αργότερα…

Περίπου στο μισό της πορείας του μέχρι την επόμενη γενιά, το Polo αναβαθμίζεται προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστικό. Εξωτερικά, τα νέα στοιχεία αφορούν στην επανασχεδιασμένη μάσκα και τους προφυλακτήρες ενώ υπάρχουν LED ενσωματωμένα στα φωτιστικά σώματα. Στο ίδιο μοτίβο κινούνται και οι αλλαγές στο πίσω μέρος ενώ στο εσωτερικό υπάρχει νέος πίνακας οργάνων, ελαφρώς διαφοροποιημένοι διακόπτες κ.α.

Η γκάμα των κινητήρων είναι πλέον προδιαγραφών Euro 6 και πιο οικονομικοί στη λειτουργία τους έως 20% με αρωγό το σύστημα start/stop που είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις. Η βασική έκδοση ξεκινά πλέον από τον 3κύλινδρο ατμοσφαιρικό 1.000 κ.εκ. που προέρχεται από το up! και αποδίδει 60 ή 70 ίππους. Αργότερα θα δούμε και τούρμπο έκδοση με 90 ίππους ενώ την γκάμα συμπληρώνουν οι εκδόσεις 1.2 TSI (90 ή 105 PS), Polo BlueGT (150 PS) και GTI με αυξημένη ισχύς στους 192 ίππους.

Σχετικά με τους ντίζελ υπάρχει μία σημαντική αλλαγή με την προσθήκη ενός ολοκαίνουργιου 3κύλινδου ντίζελ 1.400 κ.εκ. με 75, 90 ή 105 ίππους. Επίσης, η υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης είναι πλέον πλήρες ηλεκτρομηχανική, ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας είναι πλουσιότερος με στοιχεία από το νέο Golf ενώ προαιρετικά υπάρχει και ανάρτηση με μεταβαλλόμενη απόσβεση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!