NEA

Αποκάλυψη για το Citroen C4 Cactus [upd+vid]

Citroen C4 Cactus production model 2014 geneva (3)

Κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο οι πρώτες φωτογραφίες του μοντέλου παραγωγής που θα δούμε σε περίπου ένα μήνα στο σαλόνι της Γενεύης. Στην Ελλάδα έρχεται το Σεπτέμβριο…

Από τις πρώτες φωτογραφίες του C4 Cactus και μόνο θα πρέπει να παραδεχτούμε πως πρόκειται για μια από τις πιο τολμηρές κινήσεις που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Και αυτό διότι το αμάξωμα (με μήκος 4,16 μέτρα) περιβάλλεται από ασυνήθιστα περισσότερα πλαστικά πάνελ μέχρι και στις πόρτες δίνοντας μία πιο προχωρημένη άποψη.

Η οποία συνεχίζεται και στο εσωτερικό με την απέριττη αισθητική από την οποία ξεχωρίζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η κεντρική οθόνη. Αξιοσημείωτη λεπτομέρεια η θέση των πλήκτρων κίνησης στην βάση της κονσόλας που περιλαμβάνει μόνο τα απαραίτητα (Ν για τη νεκρά, D για την κίνηση, R για όπισθεν) όπως σε ένα ηλεκτροκίνητο.

Επίσης, χαρακτηριστικός είναι ο πάγκος των εμπρός καθισμάτων, ενώ πολλές λειτουργίες ελέγχονται από την οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό. Χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο των 2,6 μέτρων, οι χώροι αναμένονται αρκετά άνετοι, ενώ η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ ξεκινά από τα 358 lt.

Οι κινητήρες Euro 6 του νέου Citroen Cactus -που βασίζεται στο πλαίσιο EMP2 της PSA με το απόβαρο να είναι 200 kg ελαφρύτερο σε σχέση με τη C4, συνολικό βάρος στα 965 kg- θα είναι ο VTi των 1.200 cc (82 PS), ο diesel E-HDI των 1.600 cc (92 PS), καθώς κι ένας turbo 1.200 cc (100 PS). Το σημαντικό είναι πως η βενζινοκίνητη βασική έκδοση θα είναι κάτω από τα 100 g CO2/km ενώ η ντίζελ ξεκινά από τα 82 g CO2/km.

H ημερομηνία της αποκάλυψης του C4 Cactus συμπίπτει με τα 5 χρόνια μετά το λανσάρισμα της πολυτελούς σειράς DS και με τα 136 χρόνια μετά από την ημέρα γέννησης του ιδρυτή της εταιρίας Andre Citroen.  To νέο Citroen C4 Cactus αναμένεται να κυκλοφορήσει στην χώρα μας τον Σεπτέμβριο…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!