NEA

Νέοι κινητήρες για το Fiat 500L

500L dr dre

Δύο νέα, ισχυρότερα μηχανικά σύνολα προσθέτει η Fiat στη γκάμα του 500L. Παράλληλα, βάζει περισσότερη μουσική στη ζωή της, με την έκδοση Beats Edition.

Εάν υπάρχει κάτι μεμπτό στη γκάμα του πληθωρικού 500L είναι ίσως οι κινητήρες του. Όχι γιατί δεν είναι καλοί ή οικονομικοί, αλλά γιατί καλύπτουν πλήρως το κάτω άκρο της αγοράς, αφήνοντας ξεκρέμαστους όσους αποζητούν στον πολυμορφικό του χαρακτήρα κάτι πιο δυνατό. Αυτή λοιπόν την «αδικία»έρχεται να διορθώσει η Fiat παρουσιάζοντας δυο νέα σύνολα.

Πρόκειται για ένα βενζινοκινητήρα T-Jet, 1,4 λίτρων και 120 ίππων και ένα ντίζελ, Multijet II, 1,6 λίτρων, ανάλογης ισχύος. Αμφότεροι με εξαιρετικές τιμές ροπής, που στην πρώτη περίπτωση ανέρχεται στα 215 Nm και στη δεύτερη στα 320 Nm. Στην περίπτωση του T-Jet, τα πρώτα 100 χλμ./ώρα θα έρχονται από στάση σε 10,2 δλ, ενώ η μέση κατανάλωση θα κυμαίνεται στα 6,7 λίτρα/100 χλμ. Με τη σειρά του ο πετρελαιοκινητήρας θα εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 σε 10,7 δλ. και μέση κατανάλωση μόλις 4,6 λίτρα/100 χλμ.

Σε ο,τι αφορά τώρα τους μουσικόφιλους, μία ειδική έκδοση του 500L πρόκειται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα,αρχικά στην Ιταλία και κατόπιν στις υπόλοιπες αγορές, με την υπογραφή του dr. Dre. To 500L Beats Edition θα εφοδιάζεται με ένα αναβαθμισμένο ηχοσύστημα και ξεχωριστό, δίχρωμο εσωτερικό διάκοσμο.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!