ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Toyota, ξεκινά δοκιμές με ασύρματη φόρτιση για τα ηλεκτροϋβριδικά.

Η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε την έναρξη μονοετούς προγράμματος στο οποίο θα συμμετέχουν τρία Prius εφοδιασμένα με ένα νέο σύστημα ασύρματης φόρτισης.

Στην επαγωγική φόρτιση έχουμε αναφερθεί σε αρκετά άρθρα στο παρελθόν. Πρόκειται για μία σχετικά απλή ιδέα όπου καταργεί την χρήση καλωδίου και η φόρτιση των μπαταριών γίνεται με «ασύρματη» μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας. Ουσιαστικά υπάρχουν δύο πηνία, το ένα βρίσκεται στο έδαφος και το άλλο που λειτουργεί σαν δέκτης στο αυτοκίνητο. Βέβαια, τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα στην πράξη καθώς τίθενται διάφορα ζητήματα ασφάλειας ενώ μεγάλη σημασία έχει το όχημα να βρίσκεται ακριβώς πάνω από το σωστό σημείο.

Για αυτό το λόγο η Toyota έχε εξελίξει ένα προηγμένο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης με κάμερα που καθοδηγεί τον οδηγό για να βρει ακριβώς το κατάλληλο σημείο φόρτισης. Μάλιστα, δοκιμάζεται και η περίπτωση το σύστημα να επεμβαίνει στο τιμόνι και να κάνει μικροδιορθώσεις. Το πρόγραμμα ξεκινά τέλη Φεβρουαρίου στο Aichi Prefecture στην Ιαπωνία (κοντά στο Κιότο) και τα πορίσματα θα βοηθήσουν στην ασύρματη φόρτιση μελλοντικών plug-in υβριδικών και ηλεκτροκίνητων οχημάτων ενώ μία από τις πρώτες πληροφορίες μας με ισχύ 2kW υπολογίζεται πως οι μπαταρίες ενός Prius PHEV θα φορτίζονται σε μόλις 90 λεπτά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!