NEA

Φωσφοριζέ λύση σώζει …Ταράνδους!

Μία έξυπνη λύση σκέφτηκε ο σύλλογος εκτροφέων ταράνδων της Φινλανδίας για τους προστατέψει από τα ατυχήματα με αυτοκίνητα…

Στους δικούς μας υπαίθριους δρόμους υπάρχει περίπτωση να συναντήσεις κατσίκες ή πρόβατα αλλά στην Σκανδιναβία το πιο πιθανό είναι να ανταμώσεις με Ταράνδους! Αν δεν προλάβεις να ακινητοποιήσεις το όχημα σου έγκαιρα οι συνέπειες είναι οδυνηρές για το όχημα σου και πολύ περισσότερο για το άτυχο ζώο ενώ στη Φινλανδία καταγράφονται ετησίως 3.000 με 5.000 ανάλογα ατυχήματα.

Προκειμένου λοιπόν να περιοριστούν τα εν λόγω ατυχήματα ο σύλλογος εκτροφέων ταράνδων της Φινλανδίας σκέφτηκε να ψεκάζει τα κέρατά τους με σπρέι που περιέχει φωσφορούχα βαφή. Ήδη η ιδέα αυτή δοκιμάζεται σε 20 ζώα όπου ακόμη και ελάχιστο φως να πέσει στα κέρατα αυτά γίνονται άμεσα αντιληπτά από τους οδηγούς. Αν το πείραμα αποδειχθεί επιτυχημένο θα ψεκαστούν περισσότερα ζώα. Για να έχουν οι Τάρανδοι ίσως και μερικοί οδηγοί- τα κέρατα …στην θέση τους!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!