NEA

Volvo, ένα βήμα παραπέρα για την δικτύωση στο αυτοκίνητο.

Μία νέα εφαρμογή επιτρέπει στο αυτοκίνητο να ξεκλειδώνει ψηφιακά και να αποτελεί σημείο παράδοσης και παραλαβής…

VOLVO-COURIER-SERVICE-2H Volvo αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες που παρέχει η δικτύωση αλλά και οι εφαρμογές ελέγχου του αυτοκινήτου από απόσταση -η δική της λέγεται Volvo On Call- προκειμένου να διευκολύνει τους οδηγούς των αυτοκινήτων της και στην καθημερινότητά τους (π.χ. στην παράδοση ή παραλαβή ενός πακέτου).

VOLVO-COURIER-SERVICE-5Η διαδικασία δείχνει απλή, έξυπνη και ασφαλής: όταν η υπηρεσία courier θέλει να παραλάβει ή να παραδώσει ένα πακέτο ο οδηγός και χρήστης της εφαρμογής ειδοποιείται στο smartphone ή στο tablet του. Αν δώσει τη συγκατάθεσή του τότε η υπηρεσία courier λαμβάνει ένα ψηφιακό κλειδί που ισχύει για μια και μοναδική φορά και μπορεί να ξεκλειδώσει με το κατάλληλο τερματικό το αυτοκίνητο, να πάρει ή να παραδώσει το πακέτο και στη συνέχεια να το ξανακλείσει. Ο ιδιοκτήτης γνωρίζει, μέσω της εφαρμογής, ακριβώς πότε ξεκλείδωσε με το ψηφιακό κλειδί και ξανακλείδωσε το αυτοκίνητό του.

VOLVO-COURIER-SERVICE-6Επίσης, το σύστημα προσφέρει απόλυτη ασφάλεια σε αυτοκίνητα με αμάξωμα τριών όγκων, όπου θα μπορεί να ανοίγει με τον παραπάνω τρόπο μόνο το πορτμπαγκάζ. Η Volvo θα παρουσιάσει την ενδιαφέρουσα αυτή δυνατότητα στην έκθεση Mobile World Congress στη Βαρκελώνη (24 έως 27 Φεβρουαρίου), ενώ θα ξεκινήσει πρόγραμμα πιλοτικής λειτουργίας με 100 συμμετέχοντες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!