NEA

Έρχεται η μικρή Bentley Flying Spur

spur-v8-2

Μικρή, βέβαια, σε σύγκριση με τη W12 των 6.0 λίτρων, γιατί και ο νέος, τετράλιτρος twin turbo V8 που φοράει δύσκολα θα τον χαρακτηρίσει κανείς λίγο.

Πράγματι, μέχρι τώρα οι φίλοι της εταιρίας είχαν μία και μοναδική επιλογή σε ο,τι έχει να κάνει με τον κινητήρα, που μπορεί φυσικά να κάλυπτε όλα τα γούστα, ταυτόχρονα όμως έδειχνε λίγο «μονότονη». Το νέο μηχανικό σύνολο έρχεται να δώσει μία εναλλακτική, χωρίς να στερήσει κάτι από το κύρος και τις επιδόσεις. Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για ένα κινητήρα που αποδίδει 500 ίππους (έναντι 617 του 6.0 W12) και 660 Nm ροπής. Η ισχύς μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων της ZF.

spur-v8Η νέα V8 έκδοση της Flying Spur απαιτεί μόλις 5,2 δευτερόλεπτα από στάση για να αναπτύξει ταχύτητα 100 χλμ./ώρα, ενώ η τελική της ανέρχεται στα 295 χλμ./ώρα. Αν και δεν έχει ανακοινωθεί μέση κατανάλωση (αδιάφορο, πιθανά) η εταιρία υποστηρίζει ότι χάρη σε νέες τεχνολογίες όπως η απενεργοποίηση κυλίνδρων, η δυνατότητα ανάκτησης ενέργειας και η θερμοδυναμική μελέτη του συνόλου, εξασφαλίζεται αυτονομία 840 χιλιομέτρων με ένα γέμισμα. Οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν μέσα στην Άνοιξη, με τη συγκεκριμένη έκδοση να διαφοροποιείται ελαφρά εμφανισιακά, κυρίως στα λογότυπα, στις απολήξεις των εξατμίσεων και σε λεπτομέρειες στον προφυλακτήρα.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!